1 השבועות האחרונים של מכבי ת"א גורמים תחושה שמשהו רקוב בממלכה של מיטש גולדהאר. ג'ק אנגלידיס הלך ומחליף טרם אותר; עתידו של יורדי קרויף לא ברור; הקבוצה משחקת רע; ומיעוט גזעני ודוחה של אוהדים מדרדר אותם לתהומות ולעימותים מכוערים שלא תואמים את הסטנדרטים שאותם מנסה הבוס הקנדי להנחיל.
תוסיפו לכל זה את העובדה שלמכבי אין בית לארח בו בגלל המצב הביטחוני, ותקבלו את התקופה הרעה ביותר של הצהובים מאז יורדי קרויף הגיע למועדון.
ההצלחה הגדולה של מכבי בשנתיים הקודמות נבעה מהיכולת של המנג'ר ההולנדי בגיבוי אנגלידיס לייצר שקט תעשייתי בגיזרת ההנהלה, שחילחל בקלות גם למגרש. העסק עבד, גם הפסד ואפילו שניים רצופים (בעונה הראשונה של אוסקר לב"ש ולבני יהודה) לא יצרו משברים כמו שהכרנו בקריית שלום בעבר. בקיץ הזה, הכל הולך הפוך.
זה התחיל בנטישה של אנגלידיס לטובת פאוק סלוניקי. זה המשיך בחוסר היכולת של קרויף להנחית כאן זרים בעלי שם לעמדות שזעקו לחיזוק - מגן ימני טוב יותר משפונגין, בלם נוסף שייתן עומק לסגל וקשר אחורי. בסופו של דבר בן בסט ואיגייבור הגיעו מאוחר, ולהשתלבות המאוחרת הזו היו השלכות - השניים לא היו מחוברים בצמד המשחקים הקריטיים מול מאריבור. גם מול אסטראס לא נרשם גרם אחד של שיפור, ואיגייבור עדיין מחפש את עצמו בקישור הצהוב.
2 כאשר השקט התעשייתי נעלם והקבוצה לא מתחזקת בעמדות החשובות באמת, יש (יותר נכון אין) תוצאות על המגרש. איך מוצאת את עצמה האלופה, שתקציבה הוא
100-90 מיליון שקלים, עם שרן ייני כמגן שמאלי? מדוע שפונגין מועדף על פניו בצד ימין למרות שהוא בכושר רע מאוד - הגנתית והתקפית - ולמה למעשה הוחתם על חוזה ארוך טווח? מדוע לא מצאו שוער טוב יותר מחואן פאבלו, שכבר בשנה שעברה הוכיח שהוא שוער סביר ולא יותר מזה? כמו שהוא נראה מול מאריבור ואסטראס, אין סיבה שלא להעדיף על פניו את ברק לוי.
3 ההדחה המסתמנת של האלופה מאירופה כבר בסוף אוגוסט יכולה להתפתח לשני כיוונים. האחד, מכה מוראלית קשה שתקשה עליה לזכות באליפות שלישית ברציפות. האחרת, שתאפשר לה להתרכז בליגה. לראשונה זה שנתיים תגלה מכבי שיש לה יריבה משמעותית בצמרת - מכבי חיפה - חמושה במאמן חדש, בשחקני רכש, באיצטדיון נהדר וב־15 אלף מנויים. ואולי זה בדיוק מה שהיא צריכה כדי להתעורר.
4 שופטת חסרת אחריות שקיצרה את העונש של מקללי מהראן ראדי, איפשרה לחוליגנים לרסס כתובות נאצה מטונפות על האוטובוס של הקבוצה ביום שישי לפנות בוקר. ללא יד קשה של הרשות השופטת, זה ייגמר חלילה בפגיעה פיזית בשחקן. כולם צריכים לשלב ידיים במאבק.
ומה אתם חושבים? טקבקו לנו!
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו