הישראלים לא מסתפקים בתיקו, דורשים הכרעה | ישראל היום

הישראלים לא מסתפקים בתיקו, דורשים הכרעה

תוצאות הסקר שנערך לאחר התרחבות מלחמת צוק איתן והכניסה הקרקעית לעזה הוכיחו כי אזרחי ישראל הפנימו במהירות את משמעות האתגר הקיומי שהציב שלטון חמאס בפני המדינה. כל אדם הגון מבין שחובה על הנהגת המדינה, באמצעות צבאה, להגן על האזרחים ולאפשר להם לחיות בביטחון. לא עולה על הדעת שילדים לא יוכלו להירדם בלילה מחשש שחופרים מתחת לחדרם, שתושבים בכל מקום בארץ יחששו מרסיסי טילים שיפגעו בהם או בביתם שאמור לשמש מבצרם.

רוב גדול של אזרחי המדינה תומך בכניסה הקרקעית לעזה ובהרחבת המבצע, כולל הפלת שלטון חמאס, מתוך הנחה כי כל עוד חמאס שולט בעזה לא ייכון שקט בערי ישראל. משמעות תוצאות הסקר היא כי הציבור מבקש להביא את המצב לכדי הכרעה, ולא להסתפק בתוצאת תיקו. מבחינתם תיקו כמוהו כהפסד. הציבור למד לאורך שנים רבות כי ברוב המלחמות לא הושגה הכרעה, ולכן כל מלחמה היתה מבוא ופתיחה למלחמה הבאה.

הציבור יודע את מחיר הרחבת המבצע. חיילי צה"ל הם הבנים של כולנו, בעם ישראל אין חיילים בודדים. ולמרות זאת הסקר מראה שהציבור מוכן לשלם את המחיר, ובלבד שקורבנם של הנופלים לא יהיה לשווא.

תוצאות הסקר מצביעות גם על אחדות נדירה של אזרחי ישראל סביב צה"ל, ראש הממשלה, שר הבטחון והרמטכ"ל. במציאות הישראלית המוכרת והשסועה יש בכך חידוש מהותי. הציבור חש כי המערכה המדינית, הבינלאומית והאתגר הצבאי מנוהלים כראוי, מתוך קור רוח, נחישות ואחריות. הנהגה הפועלת בשיתוף פעולה מלא בין מובילי המערכה ועם הקבינט המדיני־ביטחוני, שנותן גיבוי למהלכים מורכבים ביותר.

מעל גב התקשורת ופרשניה - נושא שיהיה מקום לדון בו בבוא הזמן - רוב גדול בקרב הציבור מזהה את הישגי ישראל במלחמה. אזרחי המדינה טרם נחשפו לכל העובדות, התמונות ותוצאות הקרבות, מכירים בהישגי צה"ל במאבק בטרור הרצחני שהתמקם סביב גבולנו הדרומי. כאשר כל המידע ייחשף, יגלה הציבור עד כמה תחושותיו היו מדויקות.

תוצאה חשובה מאוד בסקר היא התנגדות רחבה ומרשימה להפסקת אש, בטרם הושלמו המשימות שמדינת ישראל הציבה בפני צה"ל ושהובאו לידיעת הציבור לפני הכניסה הקרקעית. תדע הנהגת המדינה שרוב גדול ומרשים יגבה אותה בכל סירוב להפסקת אש בטרם עת. 

מותר למדינה חפצת חיים להגיד לא לג'ון קרי ולבאן קי־מון, בניסיון לאפשר לחמאס לחזור ולשקם את יכולותיו באמצעות הפסקת האש. זו ציפיית האזרחים מהנהגתם, שבה הביעו תמיכה מרשימה.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו