ה-FDA מאשר את החיסון הרביעי לבני 50 ומעלה

המלצת מנהל התרופות והמזון בארה"ב מרחיבה את הזכאות לעשרות מיליוני אמריקנים • "הזריקות שניתנו בישראל הראו שאין חששות בריאותיות"

החיסון מומלץ מגיל 50 אך נמצא בסל התרופות עבור בני 65 ומעלה וכן עבור בני 18 עד 65 שסובלים ממחלות שגורמות לדיכוי חיסוני (אילוסטרציה), צילום: רויטרס (ארכיון)

בעקבות הממצאים מישראל, מנהל התרופות והמזון האמריקני (FDA) אישר היום (שלישי) להעניק מנת חיסון רביעי לבני 50 ומעלה, ובכך הרחיב את הזכאות לעשרות מיליוני אמריקנים. הצעד כרוך באישור סופי של המרכז לבקרת מחלות בממשל הפדראלי, הצפוי לקרות בימים הקרובים.

"סיכום סך המידע שהוגש ל-FDA ולמשרד הבריאות הישראלי בכל הנוגע ל-700 אלף מנות החיסון הרביעי של "פייזר" שהוזרקו ארבעה חודשים אחרי הבוסטר הראשון, שמתוכם 600 אלף היו בגיל 60 ומעלה - הראה שאין חששות בטיחותיות", כך הסביר המנהל את החלטתו, והוסיף כי לאור המידע על פייזר ובדיקה עצמאית שערך, אפשר ליישם את ההחלטה גם לחיסון של "מודרנה".

חיסון פייזר רביעי יאושר בארה"ב, צילום: רויטרס

כאמור, המרכז לבקרת מחלות ומניעתן (CDC) צפוי לאשר את המהלך, וייתכן שירחיב אותו יותר, כפי שעשה עם מנות החיסון הקודמות, ובכך יאפשר לכל מי שמעוניין - לקבל את הבוסטר הנוסף, ארבעה חודשים אחרי הבוסטר הראשון.

במנהל הסבירו כי הצורך בחיסון רביעי נובע בין היתר מכך שיש "מידע שמצביע על שחיקה בהגנה לאורך זמן מפני ההשלכות הקשות של הווירוס אצל אנשים מבוגרים יחסית ואצל בעלי מערכת חיסונית חלשה".

"פייזר" הגישה את הבקשה לחיסון רביעי באמצע חודש מרץ על בסיס "שני מחקרים שאינם בתנאי מעבדה שהיו בישראל". יצויין כי פאנל היועצים החיצוני של ה-FDA יתכנס בחודש הבא כדי לדון במחקרים האלו, וייתכן שבעקבות ההמלצה שיגבשו יוחלט לשנות את ההחלטה.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר