הכאוס בארה"ב נמשך: שוטר נפצע באירוע דקירה ושניים נוספים נפצעו מירי במהלך עימות בברוקלין, כך דיווח היום (חמישי) מפכ"ל המשטרה בניו יורק דרמונט שיאה.
אירוע תקיפת השוטרים בברוקלין
על פי הפרטים שסיפק שיאה במסיבת עיתונאים, שלושת השוטרים שנפצעו היו בסיור לילי במטרה למנוע הפרות סדר וביזה, כאשר החשוד התנפל על אחד מהם ודקר אותו בצווארו. במהלך ניסיון ההשתלטות על התוקף, שהצליח לגנוב אקדח מאחד השוטרים, שני שוטרים נוספים נפצעו מירי וגם התוקף נפגע מירי מספר פעמים. אף שוטר לא נמצא בשלב זה בסכנת חיים. בשלב זה לא ברור הרקע לאירוע, אך במשטרה מקשרים את האירוע לאווירה הציבורית בארה"ב מאז מותו של ג'ורג' פלויד על ידי שוטר במהלך מעצר.
"השוטר נדקר בצווארו, כשהסכין מפספסת את העורק הראשי", אמר שיאה והוסיף, "זאת הייתה מתקפה פחדנית ומתועבת ללא התגרות מצד השוטרים". המפכ"ל התייחס לעימותים האחרונים בין כוחות המשטרה למפגינים ופורעי חוק בעקבות מותו של פלויד ואמר: "מאסנו במה שאנחנו רואים במקומות רבים, האלימות הזאת חייבת להיפסק".
NEW: @NYPDDetectives release photo of the knife used in the attack on an NYPD officer. pic.twitter.com/a8vLpGqmfn
— Myles N. Miller (@MylesMill) June 4, 2020
הסכין שנמצאה בזירת האירוע בברוקלין
האירועים באים, כאמור, במהלך שבוע של מהומות ברחבי ארצות הברית בכלל וניו יורק בפרט, בהן מאות אלפי מפגינים יצאו לרחובות בעשרות ערים, ומחו נגד אלימות משטרתית שמופנית, לטענתם, כנגד הקהילה האפרו-אמריקאית. במהלך המהומות נרשמו מקרים רבים של אלימות וביזה, ואף מקרי תקיפות שוטרים.
האירועים החלו לאחר שסרטון בו נראים ארבעה שוטרים ממשטרת מיניאפוליס עוצרים את פלויד, כאשר אחד מהם, דרק שובין, דורך על צווארו עם ברכו למשך כ-9 דקות עד שפלויד נחנק למוות. שובין נעצר מספר ימים לאחר המקרה והוא מואשם כרגע באשמת רצח מדרגה שנייה ושלושת השוטרים הנוספים מואשמים גם הם בעבירות אלימות.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו