התובע הכללי בממשל טראמפ פורש מתפקידו

וויליאם בר הודיע לנשיא היוצא על עזיבתו • טראמפ צייץ בטוויטר בתום פגישתם: "היחסים בינינו היו טובים, הוא עשה עבודה יוצאת מן הכלל"

טראמפ ובר // צילום ארכיון: איי.אף.פי // טראמפ ובר

לאחר שהמועמד הדמוקרטי לנשיאות ארה"ב, ג'ו ביידן, קיבל את תמיכת האלקטורים - התובע הכללי בממשל טראמפ, וויליאם בר, פורש מתפקידו. הנשיא היוצא דונלד טראמפ נועד הלילה (שלישי) בבית הלבן עם בר, שצפוי לעזוב במהלך החודש.

בציוץ שפרסם בטוויטר לאחר מכן, הגדיר טראמפ את פגישתם כ"נחמדה", והוסיף: "היחסים בינינו היו טובים מאוד, הוא עשה עבודה יוצאת מן הכלל. ביל יעזוב רגע לפני חג המולד כדי לבלות את החגים עם משפחתו". את מקומו של בר יתפוס סגנו ג'ף רוזן, ולתפקידו של האחרון ייכנס ריצ'רד דונוג.

כאמור, במהלך הלילה זכה ביידן, יריבו של טראמפ, ביותר ממחצית מקולות האלקטורים, מה שהכריע את מערכת הבחירות לנשיאות. מאז יום ההצבעה, 3 בנובמבר, טען טראמפ שוב ושוב לזיופים בבחירות. רק בשבת האחרונה נדחו שתי תביעות - בטקסס ובוויסקונסין - שהצטרפו להחלטתו של בית המשפט העליון בתחילת החודש שלא לדון בתביעה של צוותו המשפטי של הנשיא בנוגע לקולות שנשלחו בדואר במדינת פנסילבניה.

ארכיון // צילום: רויטרס

בר עצמו הודה בראיון לסוכנות איי.פי בראשית דצמבר כי במסגרת חקירת החשדות לזיופים "לא ראינו מלאכת זיוף בהיקף כזה שיכול להטות את הבחירות".

בתוך כך, בסוף השבוע האחרון דווח כי טראמפ איים לפטר את בר, לאחר שנחשף כי זה ידע על חקירה המתנהלת בעניינו האנטר ביידן, בנו של הנשיא הנבחר. רשת CNN פרסמה כי טראמפ רתח מזעם במהלך ישיבה של סגל הבית הלבן ואמר כי הוא רציני לגמרי באשר לאפשרות להחליף את בר.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר