מקרה מזעזע של אכזריות נחשף בימים האחרונים בפלורידה, ארה"ב. אישה הטביעה את כלבה בשירותי נמל התעופה הבינלאומי באורלנדו ואז עלתה על טיסתה הבינלאומית, רק מפני שנמנע ממנה להביא את השנאוצר המיניאטורי לטיסה בשל בעיית מסמכים. כך דיווחו הרשויות בפלורידה.
האישה נעצרה במחוז לייק ביום רביעי האחרון באשמת התעללות חמורה בבעלי חיים, עבירה המוגדרת כפשע מדרגה שלישית במדינת פלורידה. לאחר המעצר היא שוחררה בערבות של חמשת אלפים דולר.
"מעשה זה היה מכוון וגרם למוות אכזרי ומיותר של בעל החיים", נכתב בתצהיר שהוגש על ידי מחלק המשטרה של אורלנדו. על פי רשומות בית המשפט, לא צוין עורך דין שמייצג את האישה, תושבת לואיזיאנה.
החקירה לגבי מותו של השנאוצר בן התשע החלה בחודש דצמבר, כאשר אב הבית בשדה התעופה מצא את הכלב בשקית אשפה בתא שירותים. לפני כן, אב הבית הבחין באישה בתוך התא מנקה מים ומזון לכלבים מהרצפה.
אב הבית נקרא לטפל במקרה חירום אחר של ניקיון, וכאשר חזר לשירותים כעבור 20 דקות, מצא את הכלב המת במכל האשפה. לצד גופת הכלב, נמצאו גם אפוד מלווה, קולר, תיק נסיעות לכלב ותג בצורת עצם שעליו היו חרוטים שמה ומספר הטלפון של האישה.
מצלמות האבטחה של נמל התעופה תיעדו את האישה משוחחת במשך 15 דקות עם סוכן חברת התעופה לטאם איירליינס כשהכלב לצידה. בהמשך, היא נראתה נכנסת לשירותים עם הכלב ויוצאת מהם בלעדיו פחות מ-20 דקות לאחר מכן. האישה אז יצאה מחוץ לטרמינל, חזרה כעבור זמן קצר, עברה את הבידוק הביטחון ועלתה על טיסה לקולומביה.
הרשויות מסרו כי נאמר לאישה שלא תוכל להביא את כלבה לטיסה מכיוון שלא היו ברשותה המסמכים הנדרשים. על פי משרד החקלאות האמריקני, כלבים הנוסעים מארה"ב לקולומביה חייבים להיות מלווים באישור בריאות שהונפק על ידי וטרינר ובתעודת חיסון כלבת - מסמכים שלא היו ברשותה.
הכלב זוהה באמצעות השבב האלקטרוני המושתל בגופו, ונתיחה שלאחר המוות קבעה כי סיבת המוות הייתה טביעה. רשויות המכס והגנת הגבולות של ארה"ב אישרו לחוקרים כי האישה עלתה על טיסה לבוגוטה, קולומביה, ומשם המשיכה לאקוודור.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו