מזכיר ההגנה האמריקני פיט הגסת', הורה על הצבתן של 2 נושאות מטוסים במזרח התיכון במהלך החודש הבא, בצעד שנחשב בעבר חריג אך התרחש במהלך המלחמה גם על ידי הממשל ביידן הקודם, כך מדווחת סוכנות הידיעות אי.פי.
הגסת' הורה על הארכת הצבתה של נושאת המטוסים "הארי טרומן" וקבוצת הקרב שלה, כאשר במקביל הוא הורה לנושאת המטוסים "קרל וינסון" לנוע מהמזרח הרחוק אל עבר האזור. המהלך מתרחש בזמן שהמבצע מול החות'ים בתימן נכנס לשבוע השני שלו ועל רקע האיומיים של הנשיא טראמפ בתקיפה נגד איראן במידה והיא תמשיך בתוכנית הגרעין שלה או תספק נשק למורדים החות'ים.
לפי גורם אמריקני רשמי, שדיבר בעילום שם, זו תהיה הפעם השנייה בתוך שישה חודשים שארה"ב מחזיקה שתי קבוצות קרב במקביל באזור. "לפני כן, עברו שנים מאז שארה"ב הקצתה כוח כה גדול של ספינות מלחמה למזרח התיכון", ציין הגורם.
על פי הדיווח, הגסת' חתם ביום חמישי על פקודות להשאיר את "הארי ס. טרומן" באזור למשך חודש נוסף לפחות. נושאת המטוסים ביצעה מבצעים בים האדום נגד החות'ים והייתה אמורה לחזור לבסיסה בנורפולק, וירג'יניה, בסוף מרץ.
נושאת המטוסים "קרל וינסון", שפעלה באוקיינוס השקט, תפליג כעת למזרח התיכון, מה שיאריך את משימתה המתוכננת בשלושה חודשים. היא צפויה להגיע לאזור בתחילת החודש הבא, לאחר שביצעה תרגילים עם כוחות יפניים ודרום קוריאניים באזור הים הצהוב והים של יפן. במקור, הייתה ה"וינסון" אמורה לחזור לנמל הבית שלה בסן דייגו בעוד שלושה שבועות.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו