"פשוט אל תצנזרו": טרמאפ ישחרר עשרות אלפי מסמכים העוסקים ברצח קנדי

80,000 מסמכים שעוסקים ברצח הנשיא לשעבר ישוחררו לציבור • "יש לכם הרבה קריאה, אני לא מאמין שאנחנו הולכים לצנזר משהו", אמר טראמפ לעיתונאים • למרות שהחקירה הרשמית של ועדת וורן קבעה כי לי הארווי אוסוולד פעל לבדו כשיירה בנשיא, תיאוריות קונספירציה רבות צצו במהלך השנים

ג'ון קנדי וג'קלין רעייתו בדאלאס, זמן קצר לפני הרצח. צילום: רויטרס

נשיא ארה"ב דונלד טראמפ הודיע אמש (שני) במהלך ביקורו במרכז קנדי בוושינגטון כי ממשלו ישחרר היום כ-80,000 עמודים של מסמכים הקשורים לרצח הנשיא ג'ון פ. קנדי.

"בזמן שאנחנו כאן, חשבתי שיהיה מתאים — אנחנו, מחר, מכריזים ומוסרים את כל תיקי קנדי. אז, אנשים חיכו לזה עשרות שנים, והנחיתי את האנשים שלי... הרבה אנשים שונים, (מנהלת המודיעין הלאומי) טולסי גבארד, שהם חייבים להיות משוחררים מחר", אמר הנשיא לכתבים.

"יש לכם הרבה קריאה. אני לא מאמין שאנחנו הולכים לצנזר משהו. אמרתי, 'פשוט אל תצנזרו, אתם לא יכולים לצנזר'", הוסיף הנשיא, וציין שמדובר בכ-80,000 עמודים שהוא תיאר כ"מעניינים".

מוקדם יותר השנה חתם טראמפ על צו נשיאותי המורה לממשל הפדרלי להציג תוכנית לשחרור רשומות הקשורות להתנקשויות בקנדי, באחיו רוברט קנדי ובמרטין לותר קינג ג'וניור.

החקירה הרשמית קבעה כי הוא פעל לבדו. הארווי אוסוולד, צילום: ללא

רצח הנשיא ג'ון פ. קנדי ב-22 בנובמבר 1963 בדאלאס, טקסס, נותר אחת התעלומות המסקרנות והמטרידות ביותר בהיסטוריה האמריקאית. למרות שהחקירה הרשמית של ועדת וורן קבעה כי לי הארווי אוסוולד פעל לבדו כשירה בנשיא, תיאוריות קונספירציה רבות צצו במהלך השנים. התיאוריות השונות מצביעות על מעורבות אפשרית של המאפיה, קובה, ברית המועצות, או אפילו גורמים בתוך הממשל האמריקאי עצמו.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר