הנשיא טראמפ מתכנן לחתום על צו נשיאותי שיהפוך את השפה האנגלית לשפה הרשמית של ארה״ב, לפי דיווח שהתפרסם היום ב׳וול סטריט ג׳ורנל׳.
עד כה לארה״ב אין שפה רשמית, בין היתר ברקע אופייה כמדינת מהגרים. לדברי גורמים רשמיים, הצעד שצפוי לקדם הנשיא יבטל את המנדט הפדרלי שנקבע בתקופת הנשיא קלינטון ולפיו סוכנויות ומקבלי מימון פדרלי נדרשים לספק סיוע בשפה למי שאינם דוברי אנגלית.
עם זאת, הצו עדיין אמור לאפשר לסוכנויות פדרליות לספק מסמכים ושירותים בשפות נוספות, ועיקרו להגדיר את האנגלית כשפה לאומית שתקדם אחדות, יעילות בממשל ומעורבות אזרחית.
"זו מדינה שבה אנחנו מדברים אנגלית"
"יש לנו שפות שנכנסות למדינה שלנו", אמר טראמפ בשנה שעברה. "הדבר הכי מטורף הוא שאלה שפות שאף אחד במדינה הזו לא שמע עליהן מעולם. זה דבר נורא מאוד".
בעבר טראמפ מתח ביקורת על מושל פלורידה לשעבר, ג'ב בוש, על כך שדיבר ספרדית במהלך הקמפיין שלו. "זו מדינה שבה אנחנו מדברים אנגלית, לא ספרדית", אמר.
במהלך תהליך קבלת האזרחות האמריקנית, נדרשים המועמדים לעבור מבחן הכולל בחינת קרוא וכתוב בשפה האנגלית על מנת לעבור את התהליך. לפי מפקד האוכלוסין האמריקני, רוב האמריקנים - יותר מ-78% - מדברים רק אנגלית בבית. עם זאת, מיליוני אמריקאים דוברים בעיקר שפות אחרות, כמו ספרדית, סינית ועוד.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו