מכוניות מתחת למים בלואיסוויל קנטאקי. מוקד ההצפות בארה"ב. צילום: אי.פי

סופות קטלניות במזרח ארה"ב: טראמפ הכריז על מצב חירום; גל קור ארקטי בדרך

סופות עזות, שיטפונות ומפולות בוץ תוקפים את מזרח ומרכז ארצות הברית, כשבקנטקי צפויה עליית מפלס הנהר ב-3.5 מטרים מעל נקודת ההצפה • במקביל, גל קור קיצוני צפוי לפקוד את צפון-מזרח המדינה עם טמפרטורות שינועו בין מינוס 34 למינוס 51 מעלות צלזיוס

[object Object]

נשיא ארה"ב דונלד טראמפ הכריז על מצב חירום במדינת קנטקי, בעקבות סופות קשות, רוחות עזות, שיטפונות ומפולות בוץ שממשיכים להכות במדינה.

על פי התחזית העדכנית, טנסי, ארקנסו, וירג'יניה וקנטקי מצויות בסכנת שיטפונות קשה, עם מטחי גשם שעלולים להגיע ל-50 מ"מ בשעה. שירותי החזאות האמריקניים מעריכים כי החלק הצפוני של נהר קנטקי צפוי להגיע לגובה של כ-3.5 מטרים מעל נקודת ההצפה, דבר שעלול לגרום לנזקים משמעותיים.

מחוז וורן, קנטאקי, צילום: אי.פי
תקועים בשלג בלואיסטון, מיין, צילום: אי.פי
כמעט 13 סנטימטרים של שלג וגשם בבואולינג גרין, קנטאקי, צילום: אי.פי
כבישים סגורים בטנסי, צילום: אי.פי
טנסי, צילום: אי.אף.פי
טנסי, צילום: אי.אף.פי

החששות מהצפות ושיטפונות בזק מתפשטים גם למיסיסיפי, טנסי ואוהיו. אירוע הגשם מוגדר ברמה 4 מתוך 4 - הרמה המסוכנת והגבוהה ביותר, כשבמקביל קיים חשש כבד מסופות טורנדו בעמק המיסיסיפי.

במקביל, בצפון-מזרח ארה"ב, כולל מדינות ניו אינגלנד וניו יורק, מתכונננים לגל קור מקפיא שיביא להצטברות קרח ויפגע בתנועה בדרכים. הסופה הארקטית, העשירית העונה, צפויה להיות הקרה ביותר השנה, עם טמפרטורות מורגשות של מינוס 34 עד מינוס 51 מעלות צלזיוס שיכו במונטנה, צפון דקוטה, דקוטה הדרומית ומינסוטה.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו