טראמפ חתם על החמרת הסנקציות נגד איראן: "אם ינסו לחסל אותי - היא תושמד"

נתניהו יהיה המנהיג הזר הראשון שיבקר בבית הלבן בתקופת כהונתו השנייה של טראמפ • בכיר בבית הלבן: "הנשיא רואה את רצועת עזה כאזור אסון" • גורם אמריקני רשמי לרויטרס: הנשיא הנחה להפעיל "לחץ כלכלי מקסימלי" על איראן • הצטרפו לעדכונים השוטפים

הנשיא טראמפ ורה"מ נתניהו בבית הלבן. צילום: רויטרס

ראש הממשלה בנימין נתניהו ייפגש היום (שלישי) עם נשיא ארה"ב דונלד טראמפ. נתניהו יהיה המנהיג הזר הראשון לבקר בבית הלבן בתקופת כהונתו השנייה. השניים צפויים לדון בהסכם הפסקת האש בעזה, האפשרות להסדר אזורי, הרחבת מעגל הנורמליזציה והמרוץ האיראני לגרעין.

טראמפ צפוי לקבל את פניו של נתניהו בשעה 16:00 (23:00, שעון ישראל). לאחר מכן השניים ייפגשו ביחידות בחדר הסגלגל ולאחר מכן תיערך גם פגישה בהשתתפות הצוותים של שני המנהיגים. בשעה 17:10 (00:10, שעון ישראל) השניים צפויים לקיים מסיבת עיתונאים משותפת.

דקה אחר דקה

23:30: החלה פגישת טראמפ-נתניהו. לידיעה המלאה

23:15: נתניהו הגיע לבית הלבן.

טראמפ קיבל את פניו של נתניהו בבית הלבן, צילום: רויטרס

23:11: איחור בפגישה עם טראמפ: נתניהו בדרך לבית הלבן.

image נתניהו הגיע לבית הלבן, טראמפ קיבל את פניו

23:10: מתאם השבויים והנעדרים, תא"ל (מיל') גל הירש, פגש היום בוושינגטון את יועצו הבכיר לענייני חטופים של נשיא ארצות-הברית, אדם בוהלר; בבלייר האוס - בית הארחה הרשמי של הבית הלבן. בפגישה דנו השניים בעסקת החטופים ובדרכים להשבתם של כל חטופינו.

מתאם השבויים והנעדרים בוושינגטון עם היועץ הבכיר לענייני חטופים, אדם בוהלר, צילום: ללא

23:07: בכיר חמאס סאמי אבו זהרי גם מגיב: "אנחנו דוחים את הצהרות טראמפ שבהן אמר שלתושבי טראמפ אין אלטרנטיבה אלא לעזוב את רצועת עזה. אנחנו רואים בהן מתכון ליצירת כאוס ומתיחות באזור. אנשינו בעזה לא יאפשרו לתוכניות האלו לעבור".

23:00: דובר חמאס בעזה חאזם קאסם: "אנחנו דוחים את הצהרותיו של טראמפ בנוגע לגירוש פלשתינים מעזה. ההצהרות האמריקניות גזעניות ומשקפות היעדר אמות מידה של מוסר והומניטאריות. תהליך השיקום יכול להתקיים בזמן שתושבי עזה נשארים".

22:48:  ראשי הרשויות ביו"ש שלחו מכתב לנתניהו לקראת פגישתו עם טראמפ בבית הלבן. במכתבם, בירכו רה״מ על עמידתו האיתנה למען האינטרסים של מדינת ישראל, אך הביעו דאגה עמוקה מהדיווחים על ויתור אפשרי על ריבונות ביו״ש במסגרת עסקת הנורמליזציה עם סעודיה.

״ריבונות ישראלית היא לא מותרות אלא חובה שנועדה למנוע הקמת מדינת טרור בלב הארץ והיא חלק מהניצחון המוחלט! ריבונות ישראלית מוחלטת  אינה רק מימוש זכותנו הטבעית בארצנו, אלא היא גם הדרך היחידה לוודא שזוועות 7 באוקטובר לא ישנו בעפולה, חדרה, כפר סבא מודיעין ירושלים ובאר שבע".

22:07: טראמפ, בעת חתימה על צווים נשיאותיים בבית הלבן: "לא בהכרח תומך בכך שישראלים יגורו בעזה. אך לפלשתינים אין ברירה אלא לעזוב את הרצועה". בנוסף, טראמפ גם חתם על הצו להפסקת המימון של אונר"א ועזיבת המועצה לזכויות אדם של האו"ם.

טראמפ, בעת חתימה על צווים נשיאותיים בבית הלבן, צילום: אי.פי

22:02: הנשיא טראמפ חתם על צו הנשיאותי שיקשיח דרמטית את הסנקציות הכלכליות על איראן: "יש לנו את הזכות לחסום את מכירת הנפט האיראני לאומות אחרות", אמר והוסיף כי אם איראן תגיב ותנסה להרוג אותו, היא תושמד. "השארתי הוראות למקרה שאיראן תתנקש בי, הם יושמדו. השמדה מוחלטת. מקווה להצליח ולהגיע ללהסכם עם איראן - אשמח לדבר עם ההנהגה שם". טראמפ הוסיף כי איראן קרובה מדי לנשק גריעיני והוא לא מוכן לכך. על חתימת הצו אמר: "מקווה לא להשתמש בזה יותר מידי, אני חותם על זה בחוסר רצון. לא יכול להיות להם נשק גרעיני".

21:37: בסביבת נתניהו אומרים כי עם שובו לארץ, יציג את התמונה לגבי השלב השני של עסקת החטופים ושם תתקבל ההחלטה אם להתקדם לכיוונה. בישראל מקווים שאפשר יהיה להאריך את שלב א׳ של העסקה אך לא בטוחים שהדבר אפשרי. בפמליית נתניהו הביעו שביעות רצון רבה מדברי יועצי טרמאפ כי מבחינת הנשיא חמאס לא יוכל להישאר בעזה.

21:30: בסביבת נתניהו אומרים כי עם שובו לארץ יציג את התמונה לגבי השלב השני של עסקת החטופים ושם תתקבל ההחלטה אם להתקדם לכיוונה. בישראל מקווים שאפשר יהיה להאריך את שלב א׳ של העסקה אך לא בטוחים שהדבר אפשרי. בפמליית נתניהו הביעו שביעות רצון רבה מדברי יועצי טרמאפ כי מבחינת הנשיא חמאס לא יוכל להישאר בעזה.

21:27: נתניהו ליועציו לפני הפגישה עם טראמפ: "הייתי פה עשרות פעמים אך זו הפגישה ההיסטורית החשובה ביותר".

20:46: יאיר נתניהו משתתף בביקור ראש הממשלה בנימין נתניהו בוושינגטון. בעמוד האינסטגרם שלו העלה תמונה מהפגישה של נתניהו עם אילון מאסק. הוא כתב: "אסיר תודה לבלות את היום עם שנ הגאונים האלה".

יאיר נתניהו עם אביו ומאסק, צילום: מתוך אינסטגרם

20:41: השליח האמריקני סטיבן וויטקוף אמר הערב כי הוא ייפגש עם ראש ממשלת קטאר מוחמד א-ת'אני בפלורידה ביום חמישי. "אנחנו בשלב השני של המשא ומתן להפסקת האש בעזה ורצים לוודא את יישומו של השלב הראשון", הוסיף וויטקוף.

20:24: היועץ הבכיר של טראמפ מייק וולץ התראיין לערוץ פוקס ודיבר על התוכנית של הנשיא טראמפ להרחיב את הסכמי אברהם והבטיח כי ממשלתו של הנשיא החדש לא תבלום משלוחי נשק לישראל. "‏אי אפשר לתת לחמאס להמשיך להתקיים ולאיים על העתיד", אמר והוסיף: "‏נמשיך לתמוך באופן מלא בזכותה וביכולתה של ישראל להגן על עצמה ב-100%. ואנחנו לא מתכוונים להקשות ולבלום משלוחי נשק לישראל".

19:40: ראש הממשלה בנימין נתניהו בהכנות לפגישתו הערב עם נשיא ארצות-הברית, דונלד טראמפ.

ראש הממשלה נתניהו בהכנות לפגישתו הערב עם נשיא ארה"ב, דונלד טראמפ, צילום: אבי אוחיון, לע״מ.

19:38: עינב צנגאוקר, אמו של החטוף מתן ששמו לא נכלל בשלב א' של ההסכם, הגיעה לוושינגטון ונאמה היום, רגע לפני פגישת נתניהו-טראמפ. "רוצה להודות למי שהגיע לכאן היום. אתם עוזרים לחטופים ולי, ולכל המשפחות", אמרה. "חשוב שתדעו שהחטופים רואים אתכם ואת ההפגנות וזה נותן להם כוח ותקווה. הגעתי להודות לנשיא טראמפ שבזכותו יש הסכם ולוודא שהוא מיושם במלואו. הקיצוניים בממשלה מנסים לחבל בהסכם אבל אנחנו לא נוותר ולא נשאיר אף חטוף מאחור. לא נחזור עד שנחזיר את אחרון החטופים הביתה".

עינב צנגאוקר: "הגעתי לוושינגטון כדי להודות לנשיא, ולוודא שההסכם מיושם במלואו"

19:11: תנועת ״מילאומניקים דור הניצחון״ החלה בקמפיין בוושינגטון בו משאיות ועליהן שלטים הקוראים לנתניהו להמשיך עד להכרעת חמאס. המשאיות צפויות להסתובב ב-48 השעות הבאות ברחבי הבירה, בזמן פגישותיו של נתניהו. המשאיות נושאות שלטים באנגלית ועליהן נכתב: ״נתניהו, השמד את חמאס, זהו מבחן חייך״, ״עוד רקטות עוד סירנות״ וכן - ״כמה זמן עד השבעה באוקטובר הבא?!״

מתנועת "מילואימניקים - דור הניצחון" נמסר: “הימים הקרובים הם ימי הכרעה דרמטיים לביטחון ישראל ובשל כך החלטנו להשמיע קול שדורש הכרעה מוחלטת. השמדת חמאס היא אינטרס של כל מדינות המערב. זה הזמן לתת גז ולהביא למהלך אגרסיבי ומהיר שיכבוש שטחים מהרצועה, יסייע לאוכלוסיית הרצועה להגר וישמיד את חמאס אחת ולתמיד״.

שלטים על גבי משאיות הקוראים להכרעת חמאס בזמן פגישת טראמפ-נתניהו, צילום: מילואמניקים דור הנצחון

18:32: לקראת פגישתם ההיסטורית של נתניהו וטראמפ: משפחות החטופים קוראות להשלים את העסקה עד סופה ולא להשאיר את יקיריהם מאחור. ״אתם היחידים שיכולים להחזיר את כולם. אל תשכחו אף אחד מאחור – החזירו אותם הביתה עכשיו״. משאית ייעודית הנושאת מסר של אמון לנשיא ארה"ב, ולראש הממשלה נתניהו תעבור בשעות הקרובות בין מוקדים מרכזיים בסביבת הבית הלבן, עד לאחר פגישתם של השניים.

שעות לפני פגישת נתניהו-טראמפ: משפחות חטופים קוראות להשלים את העסקה, צילום: מטה משפחות החטופים

18:11: אורית מנצור, דודתה של התצפיתנית נעמה לוי, שחזרה מהשבי, אמרה במשמרת 101 מול שגרירות ארה"ב בת"א: "אנחנו והמשפחה מתכוונות להגיע ולהיאבק עד אחרון החטופים. נעמה תוכל להשתקם באמת רק שכולם יחזרו".

מכבית, דודה של החטופים גלי וזיו ברמן: "כמה מרגש לשמוע את המשפחה של נעמה וכמה שאני מחכה לספר כך על גלי וזיו שלנו. אנחנו, אנשי הפעימה השנייה, בגיהנום. אלו בימים גורליים שבארה"ב מחליטים מי לחיים ומי לא. וכמה שזה מפחיד. אני קוראת מכאן לנשיא טראמפ והממשל החדש - תשאירו אותנו בחיים, תחזירו לנו אותם!"

משמרת 101 מול שגרירות ארה"ב // משמרת 101

16:43: גורם אמריקני רשמי לסוכנות הידיעות רויטרס: הנשיא יחתום היום על צו נשיאותי שיפעיל "לחץ כלכלי מקסימלי" על איראן, כולל הטלת סנקציות ואכיפה נגד אלו שלא עומדים בהם כדי למנוע ממנה להשיג נשק גרעיני. קודם לכן פורסם ב"ישראל היום" כי בממשל האמריקני מפעילים לחץ על ישראל שלא לתקוף באיראן והציעו את נתיב הלחץ הכלכלי כדרך למנוע מאיראן גרעין.

16:21: בכיר בממשל טראמפ בתדרוך לעיתונאים: "טראמפ ונתניהו ידונו בשימור הפסקת האש בעזה והוא מחוייב להחזרת כל החטופים ולהבטיח שחמאס לא ימשיך לשלוט בעזה. הנשיא רואה את רצועת עזה כאזור אסון וזה בלתי אנושי להכריח אנשים לגור באזור שלא ניתן ליישוב".

השתתפו בהכנת הידיעה: דודי קוגן, שירית אביטן כהן, נטע בר, שחר קליימן ודור מלול, כתבנו בארה"ב

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר