"אני עומד לפניכם כהוכחה שאין דבר שהוא בלתי אפשרי", אמר טראמפ בנאום ההשבעה ונגע בנים האמריקני העמוק ביותר – האמונה שאם רק נרצה, נצליח.
זה הרי הערך היסודי שמניע את ארץ האפשרויות הבלתי מוגבלות, שתופסת את עצמה כאומה מיוחדת שא-לוהים וההיסטוריה הועידו לה תפקיד ייחודי לגאול את עצמה ולהציל את העולם, למרות כל המכשולים והקשיים.
וטראמפ, שעשה את הקאמבק הפוליטי המדהים ביותר בהיסטוריה, שהתגבר בגיל 78 על כל כך הרבה מכשולים בדרכו חזרה לבית הלבן, שניצל פעמיים מניסיון התנקשות ושאמר לקהל, "יש סיבה לכך שניצלתי", הוכיח בסיפורו האישי, שכמו נלקח מהאגדות, שלחלום האמריקני יש תקווה.
סופר-סטאר
20,000 אוהדיו שנקבצו ל"קפיטול 1", הארנה של וושינגטון בהחלט התחברו לסיפור. הם הגיעו מכל רחבי אמריקה, חבשו כובעי צמר עם הכיתוב "מייק אמריקה גרייט אגיין" והתגברו בעצמם על מסלול מכשולים רבים כדי להתקבץ בארנה, כי וושינגטון מאובטחת בהיסטריה שלא הייתה כמותה.
מסוקים בשמים, האמרים, חיילים ושוטרים נראים בכל פינה, בכלל זה בתחנות המטרו. גם התחנה שליד הארנה נסגרה מה שאילץ את המעריצים לצעוד קילומטרים ברגל, להמתין שעות בקור מקפיא של מינוס 12 מעלות, לשלם אלפי דולרים ולעבור בדיקות מדוקדקות. כל זה רק כדי לצפות על מסכי ענק במעמד ההיסטורי שהתרחש כמה קילומטרים משם בבניין הקונגרס.
הקור העז לא אפשר לקיים את הטקס בשדרות המפורסמות של וושינגטון כנהוג. על אף ההשתתפות הדיגיטלית בהשבעה, האווירה בארנה הייתה כאילו אלפי המעריצים נמצאים באופן אישי ליד טראמפ. הם צעקו בוז כשביידן, קמלה האריס או צ'אק שומר, נראו על מסכי הענק. בדיוק במהופך, הם יצאו מגדרם בשאגות כשהמצלמה התמקדה בטראמפ או בני משפחתו - כן, המשפחה היא לגמרי חלק מאגדה.
אבל מדובר בהרבה יותר מסיפור אישי עם סוף טוב. כי טראמפ לא דיבר רק על עצמו אלא גם על אמריקה כמי שמסוגלת לעמוד באתגרים הרבים שניצבים למולו ולמולה. "הדבר הכי טוב שאנו יודעים לעשות באמריקה, הוא הבלתי אפשרי", הוסיף בשורה שתיכנס כנראה לדברי הימים של ארה"ב.
ואכן, מאז שניצח, בתהליך שהגיע אתמול לשיאו - שינוי אחד בלתי ייאמן שכל אמריקה כבר רואה, הוא ההשלמה הדמוקרטית עם דין הבוחר. למשל, בניגוד לדה לגיטימציה שנעשתה לטראמפ במשך שמונה שנים, יריבו המר ביידן, קיבל אותו אתמול בבית הלבן במילים "ברוך הבא הביתה".
ולא רק המפלגה אלא גם הממסדים הקרובים אליה, החזקים ביותר אמריקה. הביטוי המובהק לכך הייתה השתתפותם של חמשת הטייקונים הגדולים של אמריקה במעמד ההשבעה האינטימי בבניין הקונגרס. לא רק אלון מאסק שכבר לפני הבחירות חבר לטראמפ, אלא גם מארק צוקרברג, הסמל המובהק ביותר של אמריקה הפרוגרסיבית, שבאמצעות כוח היתר שצברה פייסבוק, התיימר להשליט איתה על אמריקה את ערכיו. גם הוא מכפיף את ראשו בפני "השריף החדש של העיר", כפי שהוצג טראמפ בהמשך הערב בארנה.
האיחוי הפנימי הזה עושה טוב לאמריקה. אולי יום אחד הוא גם יגיע אלינו.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו