חברת הקונגרס הצעירה בהיסטוריה ולוחמת נגד האנטישמיות באוניברסיטאות: זו השגרירה הבאה של ארה"ב באו"ם

אליס סטפניק פרצה לתודעה בישראל במהלך שימוע נגד ראשי האקדמיה בקונגרס, אך בגיל 40 ניצבת מאחוריה קריירה פוליטית מרשימה • היא החלה את דרכה בממשל בוס והצליחה לסלול את דרכה להיו תאחת המחוקקות הרפובליקניות המשפיעות ביותר בבית הנבחרים

"מעבירה מסר שהעם האמריקני עומד לצד ישראל", אליס סטפניק. צילום: אפרת אשל

אליס סטפניק, חברת בית הנבחרים ממדינת ניו יורק, עשויה להיות הבחירה של נשיא ארצות הברית, דונלד טראמפ, לתפקיד שגרירת ארצות הברית באו"ם, כך נחשף הבוקר (שני) ב"ישראל היום". מדובר באחד התפקידים הדיפלומטיים החשובים בארצות הברית ובמובן מסוים גם על הבמה העולמית.

אותו תפקיד הזניק את ניקי היילי לכותרות והפך אותה למוכרת מספיק להיות מועמדת לתפקיד נשיאות ארצות הברית בפריימריז הרפובליקניים, כשהיא עוקפת מושלי מדינות וסנאטורים. מדובר בקפיצת מדרגה אדירה עבור סטפניק, בת 40, שכבר הצליחה בעבר לשבור כמה תקרות זכוכית.

צפו: ראשי האוניברסיטאות בארה"ב מסרבות להגדיר קריאה לרצח העם היהודי כהפרה של הקוד האתי

סטפניק נולדה בשנת 1984 בעיר אולבני, בירת מדינת ניו יורק, למשפחה של יצרני עץ לבוד אמידים. היא גדלה בסביבה שמרנית מתונה והלאחר שסיימה את לימודיה בהרווארד הצטרפה כעובדת סגל לבית הלבן של ג'ורג' ווקר בוש  כאשת הצוות הכלכלי של ראש המטה.

נאמנות מוכחת, סטפניק וטראמפ, צילום: איי.אף.פי

היא הוסיפה לעבוד עבור מועמדים רפובליקניים שונים ונשארה בחוגים הליברליים יותר של המפלגה עד שבשנת 2014 החליטה להתמודד בעצמה על מושב בבית הנבחרים. סטפניק לקחה על עצמה אתגר עצום שכן מקום מגוריה נחשב מעוז של המפלג הדמוקרטית ולא נבחר בו מועמד רפובליקני לבית הנבחרים מאז שנת 1993, יותר משני עשורים.  למרות זאת, סטפניק נחלה ניצחון מוחץ עם 5 אחוזים מקולות והפכה לאישה הצעירה ביותר שנבחרה לבית הנבחרים בגיל 30 בלבד.

סטפניק החלה את דרכה כשמרנית מתונה, במיוחד בשל מחוז הבחירה הליברלי יחסית שלה. אך עם השנים היא פנתה ימינה והפכה לבעלת בריתו של הנשיא דאז, דונלד טראמפ. טראמפ, שדורש מבעלי בריתו נאמנות מוחלטת, החל לקדם אותה באופן מובהק אחרי השימוע בנושא אירועי הקפיטול, כשסטפניק האשימה את יו"ר בית הנבחרים דאז, ננסי פלוסי, באירועים האלימים שהוצתו על ידי תומכיו של טראמפ.

סטפניק בביקור בישראל, צילום: אפרת אשל

אך סטפניק התפרצה באמת לתודעה ברחבי העולם בשנה שעברה כשהשתתפה בשימוע שנערך בוועדת החינוך וכוח העבודה של בית הנבחרים. בשימוע השתתפו נשיאות הרווארד, אמ.איי.טי ואוניברסיטת פנסילבניה וסטפניק הובילה קו תקיף בדרישה להסברים על תופעות האנטישמיות במהלך ההפגנות הפרו פלשתיניות במוסדות הלימוד. בעקבות השימוע, נשיאת אוניברסיטת פוף, ליז מגיל, התפטרה מתפקידה, וסטפניק צייצה: "אחת הלכה, נותרו עוד שתיים".

סטפניק ביקרה בישראל בחודש אפריל והביעה תמיכה במדינה היהודית בנאום בכנסת, בו גינתה את ממשל ביידן שעותר סיוע לישראל. היא גם ביקה ביישובי עוטף עזה ונפגשה עם משפחות חטופים.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר