רגע לפני הבחירות: סקר חדש מצביע על המגמות בקרב יהודי ארצות הברית, הקהילה היהודית השנייה בגודלה בעולם ומראה, לצד ההשפעה העמוקה של האינטישמיות הגואה במדינה על הקול היהודי, מגמה מסויימת לקראת המפלגה הרפובליקנית.
הסקר, שנערך ביוזמת "התנועה למאבק באנטישמיות" (Combat Antisemitism Movement) על-ידי ד"ר אירה שסקין מאוניברסיטת מיאמי והמרכז הלאומי לחקר דעות (NORC) באוניברסיטת שיקגו העלה כי גל האנטישמיות העולמי משפיע גם על דפוסי ההצבעה של יהודי ארה"ב.
בסקר, שכלל מדגם מייצג ונרחב של 1,075 נשאלים מיהודי ארה"ב, ענו 43% מקרב הנשאלים כי האנטישמיות תשפיע על האופן שבו יצביעו בבחירות. מתוכם, 17% ציינו כי הם מצביעים בדרך כלל למפלגה הדמוקרטית, אך הפעם יצביעו למפלגה הרפובליקנית; 9% העידו כי בבחירות הקודמות הצביעו לרפובליקנים, אך הפעם יצביעו לדמוקרטים; 3.4% יצביעו למפלגה שלישית, בגלל ששתי המפלגות הגדולות אינן מטפלות היטב בנושא האנטישמיות; ואילו 5% מיהודי ארה"ב שנשאלו בסקר אמרו כי על רקע סוגיית האנטישמיות, אין בכוונתם להצביע בכלל.
חשוב לציין כי הקהילה היהודית בארה"ב מונה כ-6 מיליון יהודים, ונחשבת לקהילה היהודית הגדולה בתפוצות, כך שההשפעה הזו מתבטאת בקולות רבים ובלא מעט מצביעים. עם זאת, חלקים גדולים מהקהילה היהודית במדינה מרוכזים במדינות שאין נחשבות "מתנדנדות" כמו מדינת ניו יורק או קליפורניה ושם לשינויים בקול היהודי תהיה השפעה קטנה יחסית.
סשה רויטמן-דרטווה, מנכ"ל "התנועה למאבק באנטישמיות" מסביר: "תוצאות הסקר, כאשר אנו נמצאים זמן קצר לפני הבחירות, מהוות קריאת השכמה עבור הממשל, הרשויות בארה"ב, שני המועמדים לנשיאות ארצות הברית והקמפיין שלהם. מאז ה-7 באוקטובר 2023, האנטישמיות בעולם בכלל, ובארה"ב בפרט, נמצאת בשיאה. יהודי ארה"ב סופגים ביטויי אנטישמיות רבים בכל תחומי החיים: באוניברסיטאות, במכללות ובקמפוסים, במקומות העבודה, ברשתות החברתיות ובמרחב הציבורי, באמצעות ונדליזם, כתובות גרפיטי, בדיחות ושמות גנאי, הטרדות ונאצות, דחייה או הדרה מאירועים חברתיים, לרבות איומים ופגיעות פיזיות. תחושת הביטחון האישית שלהם נפגעה, ובסקר שערכנו נמצא גם שרבים מהם נמנעים מללבוש, לשאת או להציג סממנים יהודיים, להשתתף באירועים של הקהילה היהודית - ויש גם שנמענים מהצגת זהותם היהודית במקום העבודה".
מהסקר עלה גם כי שלושה מכל ארבעה יהודים בארה"ב שחוו תקריות אנטישמיות לא דיווחו זאת לגורמים חיצוניים מחוץ למשפחתם, ורק כ-10% דיווחו למשטרה - נתון המשקף גם את הירידה באמון כלפי רשויות אכיפת החוק. "המסקנה ברורה. כלל נבחרי הציבור ורשויות האכיפה בארה"ב חייבים להידרש לנושא, להתנער מתופעה פסולה ומסוכנת זו ולפעול באופן נחרץ ומיידי, ללא קשר לשיוך המפלגתי, כדי לשפר את הביטחון האישי של מיליוני אזרחים יהודים-אמריקניים", אומר רויטמן-דרטווה.
מצב האנטישמיות החריף בארה"ב בא לידי ביטוי גם בבדיקה מיוחדת שנעשתה לאחרונה ביוזמת "המרכז לחקר האנטישמיות" (ARC) של "התנועה למלחמה באנטישמיות" (CAM). הבדיקה הראתה כי בשבוע בו צויינה שנה לטבח ה-7 באוקטובר נרשמו ברחבי העולם 324 תקריות אנטישמיות מדווחות - מספר התקריות האנטישמיות הגבוה ביותר בשבוע בודד ב-5 השנים האחרונות (בהן נערך ניטור שבועי). המדינה בה נרשם מספר התקריות הגבוה ביותר בשבוע הזה הייתה ארה"ב, במסגרתה אירעו 168 מתוך 324 התקריות, כלומר - כ-52% מהתקריות האנטישמיות שנרשמו בעולם התרחשו בארה"ב. מרבית התקריות בארה"ב אירעו במוסדות ההשכלה הגבוהה - בקמפוסים, באוניברסיטאות ובמכללות.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו