עימותים קשים ומעצרים בהפגנה פרו פלשתינית באוניברסיטת UCLA בקליפורניה

המפגינים הציבו בובות גופות צבועות באדום וכן צבעו באדום את המזרקה באוניברסיטה • מעל ל-10 מפגינים נעצרו על ידי משטרת לוס אנג'לס • שאר המפגינים התקהלו מחוץ לאולם בו הוחזקו בדרישה לשחררם

משטרת לוס אנג'לס וכוחות האבטחה של אוניברסיטת UCLA בעימות מול מפגינים פרו פלשתיניים , אי.אף.פי
משטרת לוס אנג'לס וכוחות האבטחה של אוניברסיטת UCLA בעימות מול מפגינים פרו פלשתיניים. צילום: אי.אף.פי

גל ההפגנות נגד ישראל באוניברסיטאות היוקרתיות בארה"ב נמשך, ומחריף. אתמול (שני), נרשם עימות קשה בין משטרת לוס אנג'לס וכוחות האבטחה באוניברסיטת UCLA (קליפורניה), במהלך הפגנה פרו פלשתינית. 

המפגינים הקימו מחנה אוהלים בכיכר דיקסון באוניברסיטה, וצבעו את המזרקה במתחם בצבע אדום, תוך שימוש סמלי בבובות של גופות צבועות באדום. אקט המחאה הוביל לתגובה קשה מצד המשטרה שהתמקמה סמוך לאזור ההפגנה עם שורת שוטרים רכובים על אופניים.

לאחר שהמפגינים הוזהרו על ידי המשטרה והתבקשו מספר פעמים להתפזר, נעצרו מעל ל-10 מפגינים שנלקחו למעצר. מפגינים אחרים התקהלו מחוץ לאולם שבו הוחזקו בדרישה לשחררם.

בחודשים האחרונים, נרשמו לא מעט אירועים והתנגשויות באוניברסיטת UCLA הקשורים במלחמה שישראל מנהלת מול חמאס, כמו גם באוניברסיטאות יוקרתיות אחרות בארה"ב.

מפגינים מול שוטר משטרת לוס אנג'לס באוניברסיטה. עימותים קשים ומעצרים, צילום: אי.אף.פי

מוקדם יותר באפריל, אירעה באוניברסיטה תקרית שבה מפגינים בעד ישראל תקפו מאהל פרו-פלשטיני, שחררו גז פלפל והרסו מחסומים. האוניברסיטה ספגה ביקורת על האופן בו התמודדה עם ההפגנות בדרישה לניהול טוב יותר של בטיחות הקמפוס. 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר