בהרווארד יארחו פרופ' פלשתינית שהצדיקה את טבח חמאס; סנאטור דמוקרטי: "מזועזע, לא מכיר את האוניברסיטה שלי לשעבר"

הסנאטור ג'ון פטרמן שעומד לצד ישראל ואף כיסה את קירות משרדו בשמות כל החטופים, ביקר בחריפות את האוניברסיטה היוקרתית בה למד • בסמינר בשם "דיאלוגים במזרח התיכון" תשתתף הפרופסור דלאל סאיב עריקאת שצייצה בטוויטר ב-7 באוקטובר: "היום הוא רק מאבק נורמלי עבור חופש"

בית הספר למשפטים בהארווארד. צילום: איי. פי.

כלמרות הטענות נגדה על כך שהיא מאפשרת שיח אנטישמי בין כותליה ועל אף התפטרותה של הנשיאה קלודין גיי, אוניברסיטת הארווארד ממשיכה בשלה.

הסנאטור הדמוקרטי ג'ון פטרמן. תומך נלהב של ישראל, צילום: רויטרס

המוסד האקדמי היוקרתי זכה לביקורת חריפה מצד הסנאטור האמריקני הדמוקרטי ג'ון פטרמן לאחר שהחליטה לארח בסמינר עיוני תחת הכותרת "דיאלוגים במזרח התיכון" את הפרופסור דלאל סאיב עריקאת שהצדיקה את חמאס ב-7 באוקטובר וכן האשימה את מדינת ישראל כי שפיכות המדים הרבה היא באשמתה. 

בפוסט שצייץ ב-X (טוויטר) כתב פטרמן: "אני מזועזע לחלוטין מכך שבית הספר קנדי (בהרווארד), יעניק במה לאדם שחוגג ומצדיק את הרג חמאס ב-7 באוקטובר של אזרחים ישראלים - תינוקות, ילדים, קשישים, ואת האונס, הטלת המום ועינויין של נערות ונשים צעירות". פטרמן הוסיף כי "לשנאה הזו אין מקום בשום שיח. ההיגיון דורש לדחוק אותה לביוב של השוליים של המדיה החברתית". עוד אמר פטרמן: "כבוגר וחבר בסנאט של ארצות הברית, לאחר 25 שנים, קשה לי להכיר באוניברסיטה לשעבר שלי". 

דלאל סאיב עריקאת, הפרופסור מעוררת המחלוקת היא בעלת טור ופרופסור חבר באוניברסיטה הערבית-אמריקנית ברשות הפלשתינית. היא אמורה לנאום במרכז בלפר למדע ולעניינים בינלאומיים של בית הספר הרווארד קנדי ב-7 במרץ במסגרת סדרת הסמינרים בשם "דיאלוגים במזרח התיכון".

כאמור עריקאת עוררה מחלוקת כאשר האשימה את ממשלת ישראל בשפיכות הדמים ב-7 באוקטובר. "היום הוא רק מאבק נורמלי עבור חופש", צייצה ב-X ב-7 באוקטובר, בשעה שמחבלי חמאס רוצחים את יישובי העוטף ומסיבת נובה באכזריות. 

מהרווארד נמסר בתגובה לאתר פוקס ניוז שפנה אליו בעניין: "מארגן האירוע, פרופסור טארק מסעוד, בחר והזמין את הדוברים לסדרת המפגשים בעצמו. מטרת הסדרה היא לספק מקום לדיון ולדיון, מתוך הכרה בכך שעמדות שונות יוצעו ויאתגרו - כולל דעות שרבים בבית הספר קנדי ומחוצה לו עשויים לחלוק איתן בתוקף ואף למצוא דוחה". 

נשיאת אוניברסיטת הרווארד, קלודין גיי בשימוע בקונגרס. נאלצה להתפטר, צילום: רויטרס

הדוברים בסדרת "דיאלוגים במזרח התיכון" יכללו גם את ג'ארד קושנר, יועצו הבכיר לשעבר של הנשיא דונלד טראמפ; מאט דאס, יועץ מדיניות החוץ לשעבר של הסנאטור ברני סנדרס, I-Vt.; סלאם פיאד, ראש הממשלה לשעבר של הרשות הפלסטינית; ועינת וילף חברת הכנסת לשעבר.

בהרווארד ציינו עוד, כי "כל הדוברים חייבים לענות על שאלות לא מסוננות מהקהל וכן על ידי חבר הסגל שהזמין אותם. הזמנה לנאום בבית הספר קנדי לעולם אינה מרמזת על אישור לדעותיו של הדובר על ידי בית הספר קנדי או חברי קהילת בית הספר קנדי".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר