כיממה לפני הפריימריז בניו המפשייר הודיע היום (ראשון) מושל פלורידה, רון דה סנטיס, על פרישתו מהמירוץ הרפובליקני לנשיאות. כמו כן, דה סנטיס הודיע כי הוא תומך בנשיא ארה"ב לשעבר דונלד טראמפ.
הודעת הפרישה של רון דה סנטיס מהמרוץ הרפובליקני // מתוך חשבון ה-X של רון דה סנטיס
כעת נותרו במרוץ טראמפ ושגרירת ארה"ב באו"ם לשעבר ניקי היילי, כאשר הנשיא לשעבר ממשיך להוביל במרבית הסקרים בפער ניכר מהיילי. נזכיר כי הנשיא טראמפ גרף ניצחון מוחץ בקרב הראשון בפריימריז של המפלגה הרפובליקנית, במדינת איווה. מושל פלורידה רון דה-סנטיס גבר על השגרירה לשעבר באו"ם ניקי היילי בקרב על המקום השני.
טראמפ בירך על תמיכת דה סנטיס ואמר שהיא "כבוד גדול" עבורו. "אני מצפה לעבוד יחד איתו כדי להביס את ג'ו ביידן, הנשיא המושחת ביותר בתולדות ארצנו", אמר הנשיא לשעבר לרשת פוקס.
"רוב הרפובליקנים רוצים לתת עוד צ׳אנס לטראמפ"
מושל פלורידה רון דה סנטיס פורש מהמרוץ לנשיאות. כך דווח בארה״ב לפני זמן קצר. ביום שלישי ייערך הסבב השני של הפריימריז בניו המפשייר. דה סנטיס מדשדש הרחק מאחורי טראמפ (50% לערך) והיילי מתקרבת ל-40%. הקמפיין שלו היה כושל מרגע ההשקה ועד לחוסר היכולת שלו להעניק סימפטיה אישית לסובבים אותו או למצביעיו.
דה סנטיס דיבר המון אידיאולוגיה, משך לקצה הימני ובעיקר לא נגע בלבבות של אנשים. ובלי המגע האישי אי אפשר להיבחר בארה״ב.
המרוויחה הגדולה מהפרישה היא ניקי היילי, שרצתה להגיע לניו המפשייר כמועמדת יחידה נגד טראמפ. למעשה, נפתח פה קרב בין תומכי טראמפ בקרב הרפובליקנים לבין מתנגדיו. נזכיר כי היילי הטילה ספק בשפיות דעתו של טראמפ בשבת.
בהודעת הפרישה של דה סנטיס הוא חוזר על עיקרי משנתו ואומר: ״אם יכולתי לעשות יותר, הייתי עושה זאת. אין לי דרך לנצח. עמדתי בכל ההבטחות שלי. רוב הבוחרים הרפובליקנים רוצים לתת עוד צ׳אנס לדונלד טראמפ".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו