סקר בארה"ב: נשיאות הרווארד ו-MIT צריכות להתפטר מיידית

כ-1,000 בני אדם השתתפו בסקר שפורסם ברשת ה-Daily Mail הבריטי • 65% מהנשאלים ענו גם כי אוניברסיטאות שלא מצליחות למגר את גילויי האנטישמיות בתחומן לא צריכות לקבל מימון

צפו: ראשי האוניברסיטאות בארה"ב מסרבות להגדיר קריאה לרצח העם היהודי כהפרה של הקוד האתי

מרבית האמריקנים חושבים שנשיאת אוניברסיטת הרווארד, קלודין גיי, ונשיאת MIT, סאלי קורנבלות' צריכות להתפטר מתפקידן כיוון שהן לא עושות מספיק כדי למגר את גילויי האנטישמיות המתגברים במוסדות שלהן, כך עולה מסקר שפורסם הלילה (בין חמישי לשישי) ברשת ה-Daily Mail הבריטי.

נשיאת הרווארד, קלודין גיי, בשימוע בקונגרס, צילום: אי.פי.איי.

לפי הסקר, שכלל כ-1,000 נשאלים, כ-56% מהנשאלים חושבים כי הנשיאות צריכות להתפטר, 23% אמרו כי הם אינם יודעים, ורק 21% חושבים שהנשיאות צריכות להישאר בתפקידן. 65% מהנשאלים ענו כי אוניברסיטאות שלא מצליחות למגר את גילויי האנטישמיות בתחומן לא צריכות לקבל מימון, רק 9% ענו כי הם לא מסכימים עם שלילת התקציבים.

ג'יימס ג'ונסון, מנכ"ל החברה שביצעה את הסקר עבור ה-Daily Mail, אמר כי "תוצאות הסקר משקפות את הבדלי התפיסה בין אלו הקשורים לאוניברסיטאות העילית לבין הציבור הרחב".

הפגנה פרו-פלשתינית באוניברסיטת הרווארד, צילום: אי.אף.פי

הסקר הנוכחי מתפרסם ברקע שורת פרשיות ואירועים מביכים שהרווארד נקלעה אליהם. רק בשבוע האחרון, הואשמה הנשיאה גיי כי הפרה את הקודים האקדמאיים בכתיבת עבודות אקדמאיות במהלך לימודיה בשנות ה-90 וכן במהלך כתיבת הדוקטורט שלה. במקביל, לאחרונה פורסם כי כמות בקשות הקבלה המוקדמות שהוגשו לאוניברסיטת היוקרה נמצא בשפל של כמה שנים, וניתן להניח כי הדבר קשור לגילויי השנאה המתגברים בקמפוס.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר