"רק ביידן יכול להציל את ישראל": העיתונאי המקורב לבית הלבן בפניה לנשיא ארה"ב

בטוריו האחרונים של תומאס פרידמן הוא דיווח כי הממשל האמריקני "מעריך מחדש את היחסים" בין המדינות - ועורר סערה • כעת הוא מפרסם טור מיוחד אותו מכנה "מפתח פתוח" ומבקש מביידן להתערב במשבר בישראל

נשיא ארה"ב, ג'ו ביידן . צילום: איי.אף.פי

״רק ביידן יכול להציל את מדינת ישראל״: זו הכותרת אותה העניק עיתון הניו-יורק טיימס למאמרו של העיתונאי עטור הפוליצר תומאס פרידמן, והמקורב לבית הלבן, בו הוא פונה במכתב גלוי לנשיא ה-46 של ארה״ב ומבקש ממנו להתערב במשבר בישראל.

״באוקטובר 1973 פתחו צבאות מצרים וסוריה במתקפת פתע על ישראל. כשהצבא הישראלי מחזיק במלאי מצומצם של תחמושת, קודמך בתפקיד ריצ'רד ניקסון הורה לשלוח אמצעי לחימה ברכבת אווירית שסייעו להציל את הדמוקרטיה היהודית היחידה מהרס", כתב פרדימן והוסיף "חמישים שנה לאחר מכן, אדוני הנשיא, הדמוקרטיה היהודית הזו זקוקה נואשות לעוד רכבת אווירית כדי להציל אותה מקריסה מבפנים. היא זקוק לאספקה ​​דחופה של העובדות הקשות - משהו שאף אחד אחר לא יכול לספק".

ביידן: "המחויבות של ארה"ב לביטחון ישראל איתנה" // רויטרס

בהמשך הטור פרידמן מפנה אצבע מאשימה אל רה"מ נתניהו ומטיל עליו את האחריות למשבר. ״אם ראש הממשלה בנימין נתניהו ימשיך לנסות להעביר הצעת חוק שתשלול מבית המשפט העליון הישראלי את הסמכות המשפטית החשובה ביותר שלו - לבקר מינויים או החלטות קיצוניות, זה ישבור את הצבא הישראלי, ויערער לא רק את הערכים המשותפים בין ארה"ב לישראל - אלא גם אינטרסים חיוניים של ארצות הברית״.

תומאס פרידמן (ארכיון), צילום: איי.אף.פי

פרידמן פונה במאמרו לנשיא ביידן ומזכיר לו את פגישתם בשבוע שעבר ואת התרעומת שנוצרה בישראל לאחר הפרסומים האחרונים שלו: ״אדוני הנשיא, כשנפגשנו ביום שלישי שעבר ונתת לי את הצהרתך המאוד מחושבת שקוראת לנתניהו לא 'למהר' עם החקיקה הזו ללא 'הסכמה הכי רחבה שאפשר' - שברור שאין לו - זה היה כמו הלם חשמלי למערכת הפוליטית הישראלית".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר