קבוצת מחוקקים פרוגרסיבים בקונגרס דחקה בממשל ביידן להפסיק להשתמש בכספי משלמי המסים כדי לממן את "הזוועות של ישראל נגד פלשתינים תחת משטר הימין הקיצוני של ראש הממשלה בנימין נתניהו".
במכתב שנשלח לנשיא ג'ו ביידן ולמזכיר המדינה אנטוני בלינקן ביום חמישי, פירטו 14 מחוקקים את חששותיהם לגבי הסלמה באלימות הישראלית ביו"ש, ואמרו כי אין זה מתקבל על הדעת שארה"ב תממן את התקיפות הללו. "בלי שום סוף באופק לספרינט של משטר נתניהו לימין הקיצוני", אמרו המחוקקים, "על בכירי ביידן להתחיל בשינוי מהותי במדיניות ארה"ב על ידי הכרה בהפרות זכויות האדם של ישראל נגד פלשתינים".
"בנקודה זו, אנו מבקשים מהממשל שלכם לבצע שינוי במדיניות של ארה"ב מתוך הכרה בהחרפת האלימות, סיפוח נוסף של קרקעות ושלילת זכויות פלשתינים". המחוקקים הפצירו בממשל "להבטיח שכספי משלמי המסים האמריקנים לא יתמכו בפרויקטים בהתנחלויות בלתי חוקיות" ולחקור אם נעשה שימוש בסיוע בדרכים שמפרות את חוקי ארה"ב המסדירים את השימוש בנשק אמריקני. הם גם ביקשו מגורמים רשמיים להבטיח שכל סיוע עתידי, כולל ציוד צבאי, לא ישמש לביצוע "הפרות גסות של זכויות אדם".
בין החתומים על המכתב ניתן למצוא את הסנאטור היהודי ברני סנדרס. יש לציין כי ביידן דחה שוב ושוב את ההגדרה של ארגוני זכויות אדם, לפיה המדיניות הישראלית כלפי פלשתינים היא בגדר אפרטהייד, הנחשב לפשע נגד האנושות על פי החוקים הבינלאומיים.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו