אסון מזעזע בטקסס: גופותיהם של לפחות 46 מהגרים, שככל הנראה חצו את הגבול ממקסיקו לארצות הברית, נמצאו היום (שלישי) במשאית שננטשה מחוץ לסן אנטוניו. יותר מ-12 מהגרים נמצאו בחיים ונלקחו לבתי חולים מקומיים. לפי המשטרה המקומית, המהגרים נחנקו למוות בחום של כ-40 מעלות.
המהגרים נמצאו לאחר שעובד במחסן סמוך שמע קריאות לעזרה מהמשאית וקרא לכוחות החילוץ המקומיים. מפקד המשטרה המקומית סיפר כי האיש ראה שדלת כלי הרכב הייתה פתוחה במקצת וראה בתוכה מספר גדול של מתים.
ממחלקת הכיבוי של סן אנטוניו נמסר כי המטופלים שאותרו היו חמים למגע וסבלו מתשישות. עוד צויין כי לא היו מים בתוך המשאית וכוחות הכיבוי ראו "ערימה של גופות". במחלקת הכיבוי מסרו כי לעת עתה לא נמצאו ילדים מבין גופות המהגרים. בתוך כך, מפקד המשטרה של סן אנטוניו אמר כי שלושה אנשים נעצרו. הוא ציין כי זו התקרית הגדולה ביותר מהסוג הזה שהייתה אי פעם בעיר והוסיף כי נפתחה חקירה פדרלית.
שוטרים ממשטרת סן אנטוניו מחפשים אחר נהג המשאית, שנראה כי נטש אותה זמן מה לפני שהתגלתה המשאית באזור מרוחק ליד פסי רכבת, נמסר ב"ניו יורק טיימס". ההערכה היא כי כל הקורבנות עברו לארצות הברית באופן בלתי חוקי והובאו צפונה. מעבר הגבול הקרוב ביותר נמצא במרחק של כ-225 קילומטרים משם.
"המוות הזה רשום על שמו של ביידן", אמר מושל טקסס, גרג אבוט, בחשבון הטוויטר שלו. "זו תוצאה של מדיניות הגבול הפתוחה והקטלנית שלו. זה מראה את ההשלכות הקטלניות של סירובו לאכוף את החוק".
נציין כי עדיין לא ברור מיד כיצד מתו המהגרים, אבל סן אנטוניו וערים אחרות ברחבי טקסס חוו גל חום ששבר שיאים - הטמפרטורות הגיעו היום לכ-40 מעלות צלזיוס. רובי צ'אבס, בת 53, עקרת בית שמתגוררת במרחק של כקילומטר מהמקום שבו נמצאה המשאית, שמעה על התגלית בטלוויזיה, ואז ראתה מסוק חג מעליו. היא הגיעה למקום עם בעלה, רובן, כדי להתפלל.
האזור היה מיקום המוכר למקומיים כ"מקום להורדה" למהגרים, אמרו רובי ורובן צ'אבס ל"ניו יורק טיימס". "אנחנו בדרך כלל רואים אותם עם תרמילים או מבקשים אוכל או כסף", אמרה צ'אבס. "זה עצוב. ועכשיו אני שומע שהיו שם גם ילדים". בעלה הוסיף: "הם מכירים את האזור הזה. הם קופצים מהרכבת ולוקחים אותם".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו