נכנעה לטראמפ? אלו הדרישות שאוניברסיטת קולומביה קיבלה על עצמה

לאחר הפגנות אנטישמיות רבות ורשימת דרישות שהציב הנשיא טראמפ, האוניברסיטה הסכימה לאסור על חבישת מסכות, להציב 36 שוטרים בקמפוס עם סמכויות חדשות לעצור סטודנטים, ולמנות אישיות חיצונית שתפקח על המחלקה ללימודי המזרח התיכון, דרום אסיה ואפריקה וכן על המרכז לחקר "פלסטין"

נענתה לדרישות של טראמפ. אוניברסיטת קולומביה. צילום: GettyImages

אוניברסיטת קולומביה הסכימה להיענות לשורת הדרישות של ממשל טראמפ במסגרת המשא ומתן על מימון פדרלי בסך של 400 מיליון דולר, כך על פי מזכר הבנות שפורסם. 

האוניברסיטה הסכימה לאסור על חבישת מסכות, להציב 36 שוטרים בקמפוס עם סמכויות חדשות לעצור סטודנטים, ולמנות אישיות חיצונית שתפקח על המחלקה ללימודי המזרח התיכון, דרום אסיה ואפריקה וכן על המרכז לחקר "פלסטין". 

הצעדים של קולומביה מסמלים ניצחון נוסף של הממשל הפדרלי שנאבק באוניברסיטאות בארה״ב בשל חלקן בגל המחאות האנטישמי שהחל מאז תחילת המלחמה בחמאס.

מאז כניסתו הממשל הנוכחי פועל נמרצות לחקור ולטפל במוסדות החינוך שהיוו מוקד לגל המחאות וההפגנות נגד ישראל, ואשר בחלקן הסטודנטים ואנשי הצוות הודו כי חששו לביטחונם וטענו להיעדר פעילות מצד הקמפוסים.

האוניברסיטה הסכימה לאסור על חבישת מסכות, להציב 36 שוטרים בקמפוס עם סמכויות חדשות לעצור סטודנטים ועוד. בתמונה: הפגנה פרו-פלשתינית בסמוך לאוניברסיטת קולומביה שבניו יורק. ארכיון, צילום: איי.אף.פי.

מוקדם יותר החודש, ממשל טראמפ משך מענקים וחוזים פדרליים בשל החשש שהאוניברסיטה לא הצליחה להגן כראוי על סטודנטים יהודים. כזכור, אוניברסיטת קולומביה הייתה מוקד ההפגנות הפרו-פלסטיניות ששיבשו את הקמפוסים בשנה שעברה. 

ממשל טראמפ הציג 9 דרישות שעל האוניברסיטה לעמוד בהן כתנאי מוקדם להתחיל בשיחות על המימון הפדרלי, ביניהן גירוש והשעיית תלמידים. נוסף על תשע הדרישות הללו, קולומביה אומרת כעת שהיא כבר נוקטת בפעולות נוספות כדי לעודד גיוון אינטלקטואלי נוסף במוסד ההיסטורי הנוטה לאג'נדת שמאל. 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר