יותר מ-120 אנשים נעצרו, ו-20 נפצעו, בתוכם 2 במצב קשה, בעימותים שפרצו אתמול (רביעי) בבואנוס איירס במהלך הפגנות נגד הרפורמות הפנסיוניות של הנשיא חבייר מיליי, כך מדווח בתקשורת המקומית ובסוכנויות הידיעות.
מיליי קיצץ בתשלומי הפנסיה כחלק מרפורמה בהוצאות הממשלה שנועדה לרסן את האינפלציה ואת ההוצאה הממשלתית, אך האופוזיציה מאשימה אותו כי הדבר פוגע בשכבות החלשות במדינה.
לצד הפנסיונרים שמפגינים באופן שבועי נגד הרפורמות שערך הנשיא מיליי, הצטרפו הפעם אוהדי קבוצות הכדורגל הגדולות בוקה ג'וניורס וראסינג, כאשר לצידם הגיעו גם אוהדי צ'אקריטה ג'וניורס. מפגינים אחרים לבשו חולצות של קבוצות נוספות.
במהלך העימותים העלו המפגינים ניידת משטרה באש, כמו גם פחים גדולים שהיו באזור. המפגינים יידו אבנים וחפצים נוספים לעבר כוחות המשטרה וחסמו את הרחובות. המשטרה הגיבה בירי כדורי גומי, גז מדמיע ושימוש בכמת"זית. בתקשורת הארגנטינאית דווח על צלם עצמאי בן 35 ואישה בת 87 שנפצעו קשה. המשטרה דיווחה על 26 שוטרים שנפצעו בעימותים.
העימותים נעו ממרכז העיר אל רחובותיה הצדדיים, כאשר הרס נזרע לאורך המסלול. אוהדי הכדורגל אימצו במצעד שלהם משפט של הכוכב הארגנטינאי דייגו מרדונה: "איך יכולתי שלא להגן על גמלאים? היית צריך להיות פחדן אמיתי כדי לא להגן על גמלאים". מפגינה אחרת לבשה חולצה עליה נכתב: "אל תכו אותנו, אנחנו ההורים שלכם".
שרת הביטחון פטריסיה בולריץ', אמרה כי "מה שקרה הוא בעל חומרה חסרת תקדים". היא האשימה כי "רבים מהאנשים שהגיעו להפגנה הם בראה ברווה (ארגוני ה'אולטראס' של קבוצות הכדורגל בארגנטינה), קבוצות שמאל, וחברי קבוצות קירשנריסטיות (תומכי בני הזוג קירשנר שכיהנו כנשיאי ארגנטינה בעבר), הם הגיעו מוכנים להרוג". בולריץ' הוסיפה בראיון לערוץ LN+ כי האנשים שהגיעו להפגנה "התאגדו פוליטית כדי להפיל את הממשלה".
בולריץ' הודיעה כי הממשלה תפעל להקשחת החוק נגד אוהדים אלימים, שיוגש לקונגרס בקרוב: "אנחנו מכינים חוק נגד אלימות במגרשים שיהיה קשוח מאוד, ועכשיו אני הולכת לבחון אותו מחדש ולהחמיר אותו עוד יותר, כי כעת האוהדים האלימים הם אלה שמלווים את ההפגנות. אנחנו הולכים להטיל עונשים חמורים ביותר על מי שמשתייך לקבוצות אוהדים אלימות, כי החוק כבר קובע שמדובר בהתארגנות פלילית".
שרת הביטחון אף העבירה מסר חריף למנהלי קבוצות הכדורגל: "אם מנהל של מועדון כלשהו היה מעורב בזה, גם הוא יישא באחריות, וכך גם התאחדות הכדורגל. טאפיה (יו"ר התאחדות הכדורגל הארגנטינאית) פנה כדי להביע את התנגדותו לאירועים".
לבסוף, בולריץ' הבהירה את החלטת הממשלה לנהוג ביד קשה במפגיינים ובמתפרעים: "הדבר החשוב ביותר הוא שאנחנו מוכנים לשמור על הסדר. אני יודעת שהציבור אולי הופתע, אבל חשוב שידעו שיש הנהגה פוליטית שמוכנה לעצור את הבריונים האלה כדי שהאלימות לא תשוב להשתלט על ארגנטינה. הם כבר לא הבעלים של הרחוב. מי שעושה מעשי אלימות - ישלם על כך. העצורים יתנו את הדין, ואנחנו נזהה את כל מי שהיה שם", סיכמה.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו