פיגוע נגד עצרת של המורדים בקונגו: "11 נהרגו, עשרות נפצעו" | תיעוד ההמונים נמלטים

לפחות 11 אנשים נהרגו ו-65 נפצעו בפיצוץ שהתרחש בעיר בוקאבו • הפיגוע התרחש בעצרת ניצחון של הארגון M-23, שהשתלט שתיים מתוך שלוש הערים הגדולות במדינה • המורדים, שנתמכים בידי רואנדה, הפנו אצבע מאשימה למדינה השכנה ברונדי

אנשים נמלטים מזירת הפיגוע בבוקאבו , EPA
אנשים נמלטים מזירת הפיגוע בבוקאבו. צילום: EPA

לפחות 11 אנשים נהרגו ו-65 נפצעו בפיצוץ שהתרחש היום (חמישי) בעיר בוקאבו שבקונגו, במהלך עצרת של המיליציה M-23 שהשתלטה על העיר לפני שבוע וחצי, כך לפי הודעת דובר המיליציה.

המלחמה בקונגו - סיקור נרחב

בתיעוד מהזירה נראים אנשים נמלטים ברחובות העיר, כאשר חלקם מדממים וחלק נושאים פצועים וגופות של קורבנות. אנשי המיליציה שנתמכת על ידי רוואנדה טענו כי רימונים בשימוש צבא ברונדי השכנה נמצאו בזירה.

M-23 הוא ארגון שמורכב מבני הטוטסי, בני הקבוצה האתנית שנטבחה ברצח העם ברואנדה ב-1994. מי שביצע את רצח העם היו בני הקבוצה האתנית ההוטו. במהלך המאורעות, נמלטו מאות אלפים מבני שתי הקבוצות לקונגו השכנה. מחנות עקורים גדולים הוקמו מסביב לגומה, שנמצאת ממש על גבול רואנדה-קונגו. מחנות אלו הפכו לזירת לחימה בין שתי הקבוצות.

פינוי גופות מהכיכר בבוקאבו, צילום: AFP
הכיכר בה התרחשה העצרת לאחר הפיגוע, צילום: EPA
המונים בכיכר לפני הפיגוע, צילום: REUTERS

בתחילת השנה פתח הארגון במבצע צבאי ותפס את העיר גומה, השלישית בגודלה במדינה. במהלך הקרבות נהרגו לפחות 3,000 אנשים והתרחשו שורה של מעשי זוועה. לאחר שביסס הארגון את שליטתו בעיר, הוא פנה דרומה לעבר העיר בוקאבו. כוחות צבא ברונדי ששהו באזור נמלטו, והארגון תפס את העיר השנייה בגודלה במדינה.

בעקבות ההתפתחויות הללו,  אוגנדה שלחה כוחות צבאיים נוספים כדי לעצור את התקדמות ה-M-23, למה שהולך ומתפתח לאזור עימות שמערב יותר ויותר מדינות ממרכז אפריקה.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר