גזז את פאותיו כדי לחמוק ממעצר: בכיר בכת "לב טהור" נעצר באל סלבדור

ג'ונתן עמנואל קרדונה קסטיו, מבוקש בגין חשדות חמורים לסחר בבני אדם, כפיית נישואי קטינות והתעללות בילדים • מעצרו מגיע כחודש לאחר פשיטת הרשויות על מתחם הכת בגואטמלה, במהלכה חולצו 160 קטינים ו-40 נשים

ג'ונתן עמנואל קרדונה קסטילו, איש כת לב טהור לאחר שגזר את פאותיו. צילום: ללא קרדיט

ג'ונתן עמנואל קרדונה קסטיו, איש כת לב טהור שנעצר באל סלבדור בגין חשד לסחר בבני אדם וכפיית נישואין של קטינים, ניסה לחמוק ממעצר ולטשטש את זהותו על ידי גזירת הפיאות והזקן שלו ולהיטמע בנוף המקומי. כזכור נגד קרדונה הוצא צו מעצר מהאינטרפול עקב החשדות הקשים נגדו מהם עולים גם חשדות חמורים להתעללות בילדים.

ג'ונתן עמנואל קרדונה קסטילו, איש כת לב טהור שנעצר באל סלבדור בגין חשד לפשעים חמורים, צילום: ללא קרדיט

משטרת אל סלבדור דיווחה, כי הרשויות הרלוונטיות כבר מתאמות את הסגרתו כדי שיוכל לעמוד לדין בגואטמלה.

החשוד נתפס כשניסה להיכנס לאל סלבדור בנקודת גבול צפונית עם גואטמלה, המשטרה לא דיווחה באיזה יום בוצע המעצר.

כזכור ב-20 בדצמבר פשטו הרשויות בגואטמלה על מתחם כת לב טהור הממוקמת בסן רוזה, כ-90 קילומטרים מבירת גואטמלה, עקב דיווחים על התעללויות, וחילצו לפחות 160 קטינים ו-40 נשים, אשר מאז נמצאים במתקן של הרווחה.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר