הודו ביצעה ניסוי מוצלח בטיל היפרסוני לטווח ארוך מתוצרתה, כך הודיעה היום (ראשון) ניו דלהי בטענה כי המדינה האסייתית הצטרפה למועדון מצומצם של מעצמות צבאיות המחזיקות ביכולת הצבאית המתקדמת.
הודו היא רק אחת המדינות הפועלות לפיתוח כלי נשק היפרסוניים, המסוגלים בשל מהירותם האדירה לחמוק ממערכות הגנה אווירית ולפגוע בעוצמה אדירה במטרות שנמצאות במרחק אלפי קילומטרים. סין רוסיה וארצות הברית מחזיקות כולם בכלי נשק היפרסוניים ארוכי טווח וכמה מדינות, בהן איראן, פועלות לפיתוח מערכות טילים מזן זה.
הטיל ההודי, שפותח על ידי ארגון המחקר והפיתוח הביטחוני, חברת נשק בבעלות ממשלת הודו, מתוכנן לשאת ראשי נפץ למרחק של 1,500 קילומטרים, נכתב בהודעה של משרד הביטחון ההודי.
"נתוני הטיסה של המערכת החדשה מאשרים כי התמרון הסופי של הטיל היה מוצלח ופגע במידה גדולה של דיוק", נכתב בהודעת משרד הביטחון ההודי, שלא פירטה באיזו מטרה מדובר ומה גודל ראש הנפץ בו נעשה שימוש.
הניסוי עצמו נערך מהאי עבדול קלם מול חופה המזרחי של הודו, במדינת אודישה. שר ההגנה ההודי רג'אנאת' סינג כינה את הניסוי "הישג היסטורי" ואמר כי הוא מציב את הודו בשורת המדינות שמחזיקות בטכנולוגיה מתקדמת המבטיחה את ביטחונן.