על פי דיווח בעיתון הסיני בשפה האנגלית "סאות' צ'יינה מורנינג פוסט", הבכירה, ז'ונג יאנג, שימשה כמושלת במחוז קיאנן בפרובינציית גוויג'ואו בדרום-מערב המדינה, מחוז בעל מבנה שלטון אוטונומי עם אוכלוסייה של יותר מ-3 מיליון בני אדם.
המושלת בת ה-52 שימשה גם סגנית מזכיר המפלגה הקומוניסטית במחוז, תפקיד שהקנה לה סמכויות נרחבות, ובעברה כיהנה כנציגה בקונגרס בבייג'ינג. בחודש ינואר חשף סרט תיעודי שהוכן על ידי תחנת רדיו וטלוויזיה מקומית סדרה של מעשי שחיתות חמורים שביצעה ז'ונג במהלך כהונתה.
על פי הדיווחים, במקרה אחד אישרה ז'ונג לקבלן מקומי, שאיתו היו לה קשרים קרובים, פיתוח של חלקת שטח עצומה בתוך פארק טכנולוגי קיים, מיזם שממנו משכה סכומים גדולים של כסף.
אך הפרשה שהתפוצצה בכלי התקשורת בסין היתה סדרה ארוכה מאוד של קשרים שניהלה ז'ונג עם 58 גברים שהיו כפופים לה וביקשו להתקרב אליה למען טובות הנאה. חלק מהגברים טענו בחקירה כי הם קיימו עימה יחסים בתקווה לקבל קידום, ואילו אחרים טענו שהמעשים נכפו עליהם בשל מעמדה. על פי חשיפה בכלי התקשורת בסין, ז'ונג נראתה במועדוני לילה ובברים בחברת עמיתים גברים ותועדה כשהיא רוכשת קונדומים.
בחודש אפריל, לאחר חשיפת הפרשה בכלי התקשורת, הודחה ז'ונג מתפקיד המושלת, ובספטמבר גורשה משורות המפלגה הקומוניסטית, צעד חריג אפילו במקרי שחיתות. בווידוי מצולם אמרה ז'ונג: "השחיתות שלי נבעה מהאמונה המוטעית שאני צריכה לטפח אנשי עסקים נאמנים שיטפלו בסוגיות הפוליטיות עבורי".
חשוב לציין שבסין האשמות בשחיתות וקיום יחסים אסורים משמשות לעיתים קרובות לחיסול חשבונות בתוך צמרת המפלגה הקומוניסטית, והתקשורת במדינה, שכולה נשלטת על ידי המדינה, משתפת פעולה עם מהלכים שכאלו.