מלחמת האזרחים במיאנמר רושמת שיא חדש: מל"טים של אחד מארגוני המורדים הפועלים במדינה הפציצו את הבירה נייפידאו, וככל הנראה הצליחו לפגוע בשדה תעופה צבאי.
החונטה הצבאית השולטת ברוב חלקי המדינה דיווחה כי אנשיה יירטו שבעה כלי טיס לא מאוישים מעל שטחה של הבירה וכי לא היו נפגעים ולא נגרם נזק בתקרית. עם זאת, גורמים בבירה דיווחו כי נרשמה פגיעה בשדה תעופה צבאי הסמוך לבירה וכי נזק נגרם למסלול ההמראה ולמבנה סמוך.
תמונות של המל"ט מטיל פצצות מעל שדה התעופה הצבאי פורסמו על ידי ארגון המורדים "כוחות ההגנה העממיים". שדה התעופה הצבאי סמוך לנמל התעופה הבינלאומי של הבירה וכתוצאה מההפצצה הוא נסגר לטיסות למשך כמה שעות.
המורדים בשלטון החונטה, אוסף של כמה מיליציות אתניות ואידיאולוגיות, הצליחו בחצי השנה האחרונה לכבוש שטחים רבים מידי אנשי החונטה, בין היתר בזכות השימוש הגובר שלהן במל"טים נושאי פצצות, שנתנו לארגוני הגרילה יכולות שלא היו בידיהן בעבר.
שלטון החונטה מצדו הגביר באופן משמעותי את הגיוס לצבא, כולל לגיוס של בכפייה של קטינים, דבר שגרם למאות אלפים להימלט מהמדינה לתאילנד השכנה. בנוסף, ארגונים בינלאומיים מדווחים כי הצבא משתמש בשיטות אכזריות במיוחד בניסיון לכפות על האוכלוסייה המקומית לשתף פעולה עם אנשיו. שיטה שהפכה נפוצה היא שריפה של כפרי מגורים ושטחים חקלאיים במטרה למנוע מהמורדים בסיסי פעולה.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו