בעולם מגיבים לעסקת החטופים: ״רגע של תקווה אמיתית״

בסין בירכו על ההסכם והביעו תקווה שההפוגה בלחימה תקל על המשבר ההומניטרי ברצועה • שר החוץ הבריטי אמר כי ההסכם הוא ״צעד קריטי״ להמשך • שרת החוץ של צרפת הביעה תקווה שגם אזרחי הרפובליקה המוחזקים על ידי חמאס ישוחררו בקרוב • דיווח: שר החוץ האיראני עבדאללהיאן יצא לביירות בעקבות ״חילופי האסירים״

צעדת משפחות החטופים הקודמת (ארכיון). צילום: אורן בן חקון

דיפלומטים ומנהיגים מרחבי העולם מגיבים לעסקת החטופים שאושרה הלילה (שבין שלישי לרביעי), במסגרתה ישוחררו 50 חטופים - נשים וילדים - בארבעה ימים. בכל יום ישוחררו 12 חטופים. ועל כל 10 חטופים נוספים יהיה יום הפוגה נוסף. זאת בתמורה לשחרורם של שורה של אסירים ביטחוניים, נשים וצעירים מתחת לגיל 18, ללא דם על הידיים.

נתניהו לשרים בפתח ישיבת הממשלה: "לפנינו החלטה קשה, אך נכונה - לפנינו מתווה משופר" // לע"מ

בסין בירכו על ההסכם לשחרור חטופים ולהפסקת אש בין ישראל לחמאס, במשרד החוץ של סין הביעו תקווה שההפוגה בלחימה תקל על המשבר ההומניטרי ברצועה. שר החוץ הבריטי דיוויד קמרון אמר כי ההסכם בין חמאס לישראל הוא ״צעד קריטי״ להמשך וקרא לכל הצדדים "למלא את פרטי ההסכם".

דיוויד קמרון. "צעד קריטי", צילום: GettyImages

שר החוץ של האיחוד האירופי ז'וזפ בורל אמר: "האיחוד האירופי מברך על ההסכם לשחרור 50 בני ערובה מעזה ולהפסקת האש. לאחר שבעה שבועות של סבל, סוף סוף, הם יתאחדו עם משפחותיהם. אנו קוראים לשחרור מיידי של כל בני הערובה. יש לנצל את ההפוגה ההומניטרית כדי לספק סיוע דחוף ככל האפשר לאזרחים בעזה הסובלים מהמלחמה ההרסנית. האיחוד האירופי יעניק סיוע".

שרת החוץ הצרפתית קתרין קולונה אמרה כי הסכם הפסקת האש הוא "רגע של תקווה אמיתית" והביעה תקווה שגם אזרחי צרפת המוחזקים על ידי חמאס ישוחררו בקרוב. "אנו פועלים בנושא. האכזריות חייבת להיפסק ויש לשחררם".

" האכזריות חייבת להיפסק". שרת החוץ של צרפת, קולונה, צילום: איי.אפ.פי.

ראש ממשלת הולנד מארק רוטה אמר כי ההסכם לשחרור החטופים מעזה הוא "חדשות מצוינות". רוטה הוסיף כי "הולנד ממשיכה לקרוא לשחרור כל החטופים. יש לנצל את הפסקת הלחימה כדי לספק הרבה מאוד סיוע לאנשים חפים מפשע בעזה. תודתי לקטאר, ארה"ב ומצרים על מאמציהן המכריעים".

טורקיה, שהתייצבה במהלך המלחמה לצד חמאס ותקפה במילים חריפות את ישראל, בירכה על ההסכם. "אנו מקווים שהפסקת האש תביא לסיום הלחימה ולשלום, ותתחל תהליך לקראת השגת שלום צודק ובר קיימא", נמסר ממשרד החוץ באנקרה.   

גם באיראן מגיבים לעסקה: סוכנות הידיעות IRNA מדווחת כי שר החוץ האיראני עבדאללהיאן יצא לביירות בעקבות ״חילופי האסירים״ והסכם הפסקת האש בין חמאס וישראל.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר