סיאול הניחה את ידיה על לוויין ריגול צפון קוריאני: "הוא חסר ערך צבאי"

הצי הדרום קוריאני חילץ את שרידי הלווין מקרקעית הים, לאחר שיגור כושל בחודש שעבר • צוות מיוחד מארה"ב ודרום קוריאה קבע כי למתקן לא היה שום שימוש או יכולת

חלקי הטיל הצפון קוריאני שנתפסו על ידי הדרום. צילום: איי.פי

מבוכה לצפון קוריאה: צבא דרום קוריאה הודיע היום (רביעי) כי אנשיו הצליחו לאתר לחלץ לוויין צפון קוריאני מאתר התרסקות של שיגור כושל לחלל, וכי הלוויין שנבחן חסר כל ערך צבאי.

בחודש שעבר הצליח הצי הדרום קוריאני לאתר את נקודת ההתרסקות של טיל ורכב חלל ששיגרה צפון קוריאה מול חופי דרום קוריאה. הטיל שנשא את רכב החלל והלוויין התרסק דקות ספורות לאחר שיגורו. שליט צפון קוריאה, קים ג'ונג און, השתתף בשיגור הלוויין ועל פי דיווחים בכלי תקשורת שונים, זעם על כישלון השיגור.

"לאחר ניתוח מפורט של החלקים העיקריים של רכב השיגור הצפון קוריאני ושל הלווין שהצלחנו לחלץ, מומחים מדרום קוריאה וארצות הברית קבעו כי לא היה להם כל שימוש צבאי כלוויין ריגול כלל", נכתב בהודעה של הצבא הדרום קוריאני.

הצבא הדרום קוריאני הודיע כי סיים את מבצע חילוץ שברי רכב החלל והלוויין, שהחלו לאחר ההתרסקות, שהתרחשה מול חופה המערבי של דרום קוריאה. לפי הודעת הצבא, מטוסים, ספינות וצוללנים של הצי השתתפו במבצע המורכב.

שיגור הלוויין על ידי צפון קוריאה,

מדובר בפעם הראשונה בה הצליחה מדינה כלשהי לשים את ידיה על לוויין מתוצרת צפון קוריאה, הישג שגרם לתדהמה בקרב מומחים צבאיים רבים. בעוד מומחים בדרום קוריאה העריכו כי הלוויין יחזיק ביכולות צילום ושידור נחותות ממקביליו בצבאות גדולים אחרים, רמתו הירודה של הציוד הפתיעה אפילו את המומחים.

ינג יוק, ממכון אסאן ללימודי ממשל בסיאול, אמר: "האיכות והרזולוציה של מתקן הצילום שהוטען על הלוויין ירודה מדי לשימוש צבאי כלשהו".  

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר