קשיים בהסכם השלום עם סודאן: גורמים בכירים בחרטום איימו להקפיא את הנורמליזציה עם ישראל אם לא תשלים וושינגטון את החקיקה המאפשרת הוצאתה של המדינה המזרח אפריקנית מרשימת התומכות בטרור, כך דיווח העיתון האמריקני "הניו יורק טיימס".
על פי הדיווח, מזכיר המדינה האמריקני פומפאו קיים שיחה קשה עם נשיא מועצת הריבונות הסודאנית, עבד אל-פתאח אל-בורהאן, במסגרתה הבהיר אל-בורהאן לפומפאו כי ארצו לא תמשיך בתהליך הנורמליזציה עם ישראל ללא אישור של הקונגרס להוצאתה של סודאן, ושורת בכירים סודאנים, מרשימת התומכים בטרור.
על אף שארצות הברית כבר הודיעה כי בכוונתה להוציא את סודאן מרשימת המדינות התומכות בטרור, ללא אישור של הגוף המחוקק האמריקני, משקיעים זרים במדינה עלולים לבחור שלא להשקיע בה ומדינות רבות עלולות לדחות אפשריות של סחר עמה. כמו כן, בחרטום חוששים מגל של תביעות של קורבנות טרור נגד המדינה הענייה.
על פי ה"ניו יורק טיימס", בסודאן חוששים כי אם הקונגרס לא יעביר בחודש הקרוב את החקיקה הנדרשת, ממשל ביידן עלול שלא לשים את העברת החוק בסדר העדיפויות שלו.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו