שר המודיעין האיראני, מחמוד עלוי, אמר היום (ראשון) כי המודיעין האיראני סיכל כמה התנקשויות נוספות שתכננה ישראל לאחר חיסולו של ראש תוכנית הגרעין, מוחסן פחריזדה, שנהרג בהתנקשות סמוך לבירה טהרן בשנה שעברה.
בדבריו, שצוטטו בסוכנות הידיעות האיראנית "אירנ''א", אמר השר: "לאחר ההתנקשות בפחריזדה, הציונים ניסו לבצע עוד מעשי טרור ורשע ברחבי המדינה, בהם תכנון התנקשויות נוספות. המעשים הללו זוהו ונוטרלו על ידי חייליו האימונים של האימאם, בסיוע שירותי המודיעין של איראן".
פינויו של פחריזדה לבית החולים לאחר ההתנקשות בו // ארכיון
עלוי התייחס לדבריו משבוע שעבר, שבהם טען כי איש כוחות הביטחון היה זה שתכנן את חיסול פחריזדה ולקח חלק מרכזי בביצוע ההתנקשות. "האחראי העיקרי להתנקשות בשאהיד פחריזדה הוא איש שפוטר משירות בכוחות הביטחון והוא עזב את המדינה לפני ביצוע ההתנקשות. הוא כעת מבוקש על ידי הרשויות באיראן", אמר.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו