צה"ל תקף היום (שני) ברצועת עזה כ-100 ג'יפים מסוג טויוטה שלקחו חלק בטבח 7 באוקטובר. כמו כן, וניתנה אזהרה מלהתקרב אליהם. ערוץ טלגרם פלשתיני המזוהה עם הפת"ח דיווח על יותר ממאה ג'יפים ומיניבוסים השייכים לחמאס שהושמדו.
נציין כי חמאס וארגוני הטרור האחרים בעזה משתמשים בכלי רכב כאלה, ששימשו במתקפת 7 באוקטובר, ובמפגני הראווה באירועי מסירת החטופים.
עד כה בישראל מרוצים ממכת הפתיחה בשבוע שעבר, שבמהלכה נהרגו עשרות רבות של מחבלים, לפי ספירה ראשונית בלבד. כבר בתחילת המבצע, חיל האוויר תקף ריכוזי מחבלים רבים בו-זמנית. ההערכה היא שחמאס ספג זעזוע וכעת מנסה להתארגן מחדש, בין היתר במקומות המוכרים כמו מתחמי בית ספר. שם, מחבליו מסתתרים מאחורי האוכלוסייה האזרחית.
לצד פגיעה באחיזתו השלטונית בעזה, המבצע נועד להפעיל לחץ על חמאס כדי שיסכים להמשך שחרור חטופים חיים בתמורה להארכת הפסקת האש. ואולם בינתיים, ללא גורם שלטוני חלופי, ממקורות פלשתיניים עולה כי חמאס עדיין שולט באוכלוסייה הפלשתינית ביד ברזל. כך, למשל, בתיעוד שדלף ממצלמת אבטחה בחאן יונס נראו רעולי פנים ממנגנון הביטחון של הארגון, כשהם משתוללים במכולת בדרישה לפרוטקשן.
אף על פי כן, מתחילת המבצע חוסלו חמישה חברים בלשכה המדינית של חמאס, ומפקדים בכירים כמו סגן מפקד חטיבת העיר עזה בארגון.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו