העיתון "אל-אחבאר" המקורב לחיזבאללה דיווח כי השליחה האמריקנית מורגן אורטגוס העבירה מסר דחוף לראשי מדינת לבנון בבקשה להיענות מהירה לבקשה לקיים דיונים מדיניים ישירים על נקודות המחלוקת עם ישראל.
רשתות ערביות
העיתון המקורב לחיזבאללה דיווח כי השליחה האמריקנית "דיברה בשפה של איומים" ואמרה כי משא ומתן ישיר הוא הדרך היחידה לטפל בסוגיות אלה, ואם לבנון לא תענה, אז הצד האמריקני לא רואה סיבה להמשיך בעבודה של ועדת הפיקוח על הפסקת האש.
על פי העיתון הלבנוני, ארה"ב מאיימת לפרוש מוועדת הפיקוח ולהסיר כל לחץ על ישראל לסגת מאזורים בדרום לבנון או לשחרר שבויים של חיזבאללה. זאת, בנוסף לכך שישראל תהיה פטורה מכל מחויבות לביטחון בלבנון.
בהמשך לכך, דווח כי נשיא לבנון ג'וזף עאון הציע לקיים פגישת התייעצות עם יו"ר הפרלמנט נביה ברי וראש הממשלה נוואף סלאם כדי לדון בדברים. עם זאת, הפגישה הזו עדיין לא התקיימה וייתכן שתתקיים רק הערב.
לפי "אל־אחבאר", הצוות של נשיא לבנון הציע להציג מתווה חלופי שלא מחייב דיונים מדיניים, אך לא ידחה את ההצעה האמריקנית. עוד צוין כי עמדתו של נביה ברי עדיין לא ברורה ונוואף סלאם לא מתנגד עקרונית להצעה אף שאמר כי לא יהיה שותף למשא ומתן שיוביל לנורמליזציה.
בעיתון ציטטו "חוגים מדיניים" בביירות שאומרים כי הניסיונות של ארה"ב וישראל לעצב מחדש את האזור ביד ברזל הותיר את כולם במצב של הלם וחרדה מכיוון שיש חשש לחידוש המלחמה בלבנון במקביל למלחמה בעזה ולגל התקיפות בתימן.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו