הפרלמנט המצרי אישר היום (ראשון) את ההסכם עם איחוד האמירויות להעברת מורשעים בעלי עונשי מאסר בין המדינות. הסכם זה סולל את הדרך להסגרת עבד א-רחמן יוסף אל-קרדאווי, בנו של השייח' אל-קרדאווי, לשלטונות בקהיר.
מדובר במשורר ובפעיל אופוזיציה המזוהה עם האחים המוסלמים, שהגיע מטורקיה לסוריה כדי לחגוג את הפלת משטר אסד. בדמשק הוא תיעד את עצמו מאשים את מדינות המפרץ בחתרנות. לאחר מכן הוא נכנס ללבנון כדי להתכונן לטיסה בחזרה לטורקיה. ואולם, השלטונות בביירות עצרו את אל-קרדאווי והעבירו אותו לאיחוד האמירויות, שם הוא עצור במקום לא ידוע מאז ינואר.
כאמור, מדובר בבנו של השייח' אל-קרדאווי - מטיף מצרי ומהמנהיגים הרוחניים החשובים ביותר של תנועת האחים המוסלמים וחמאס. אל-קרדאווי קבע את מקום מגוריו בקטאר ומשם הגיש תוכנית בערוץ "אל-ג'זירה" שזכתה לעשרות מיליוני צופי ברחבי העולם הערבי. הוא ידוע בעיקר בשל הכשרת פיגועי ההתאבדות של חמאס. לפני כשלוש שנים הוא מת בגיל 96.
בתקשורת הממסדית במצרים דיווחו כי כעת אפשר להסגיר את הבן של אל-קרדאווי לקהיר. לאחר מכן הוא צפוי לעמוד לדין ולשבת במאסר עם מנהיגים אחרים של תנועת האחים המוסלמים.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו