בכיר הרשות הפלשתינית קדורה פארס, "ראש הוועדה לענייני אסירים", נצפה הערב (שני) בשולחן עגול עם ראשי ארגוני הטרור של חמאס, הג'יהאד האסלאמי והחזית העממית.
בכיר חמאס ח'אלד משעל מקבל את פני המחבלים במצרים | רשתות ערביות
מדובר בקבלת פנים למחבלים המשוחררים בעסקת החטופים, שגורשו למצרים. עשרות אסירי עולם האלו היו מעורבים בפיגועי טרור במהלך השנים. רבים מהם ישבו יותר מ-20 בבתי הכלא. בכירי חמאס הגיעו לקהיר כדי להיפגש עם בכירי המודיעין המצרי, ולדון על השלבים הבאים בהסכם הפסקת האש בעזה.
מטעם חמאס ישבו בשולחן חברי מועצת ההנהגה מוחמד דרוויש, ח'אלד משעל, ח'ליל אל-חיה, זאהר ג'בארין וניזאר עוודאללה. מטעם הג'יהאד האסלאמי נכח המזכ"ל של ארגון הטרור, זיאד נ'חאלה. כמו כן, ישב לצידם סגן מזכ"ל החזית העמית ג'מיל מזהר. בתיעוד אחר נראה ח'אלד משעל בעודו נפגש עם המחבלים שהשתחררו.
פארס, במסגרת תפקידו כאחראי התיק על המחבלים בבתי הכלא, נכח בקטאר בזמן המגעים על הסכם שחרור החטופים. נציין כי השבוע פורסם סרטון שבו יו"ר הרשות הפלשתינית אבו מאזן התקשר לאחד המחבלים המשוחררים ובירך אותו על יציאתו מהכלא.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו