מטוס איראני נוסף נחת היום (חמישי) בנמל התעופה בביירות, כשעל סיפונו דיפלומט איראני - כך דיווח הערוץ הלבנוני "אל-ג'דיד". על פי הדיווח, צוות ביטחוני החל בבדיקה פרטית של מזוודתו של הדיפלומט, אשר לא התנגד לבדיקה.
שר הפנים הלבנוני, באסם מולווי, אמר לערוץ "אל-ג'דיד" כי מה שהמשרד ומנגנון הביטחון ביצעו בשדות התעופה נועד להגן על לבנון ועל הלבנונים. ההחלטה שהתקבלה, לדבריו, היא לבצע חיפוש אצל כל הדיפלומטים. "הבדיקה של המטוס האיראני היא הליך שגרתי", טען השר, "אנחנו מיישמים את החוק ומגנים על שדה התעופה ועל לבנון כי לא נסבול התקפה נוספת. ביצענו חיפוש גם במטוס האיראני שהגיע הבוקר ולא הייתה שום בעיה. אף אחד לא התנגד. אנחנו רק רוצים להגן על לבנון".
הביקורת שערכו הלבנונים לדיפלומט האיראני היא חלק מהרצון להראות כי למרות החריקות בהסכם הפסקת האש בצפון, הממשלה בלבנון עושה פעולות למניעת התחמשות של חיזבאללה.
מקורות אישרו לעיתון "אל-ג'מהוריה" כי אווירה חיובית שררה אמש בפגישה בין יו"ר הפרלמנט הלבנוני נביה ברי לבין הגנרל האמריקני ג'ספר ג'פרס, יו"ר ועדת הפיקוח על ההסדר, ושגרירת ארה"ב ליסה ג'ונסון.
בה בעת, גורמים אישרו לעיתון הלבנוני כי ביום שני הקרוב תתקיים ישיבה חשובה של ועדת הפיקוח הבינלאומית בעיירה א-נאקורה בדרום לבנון. לפי הגורמים, הישיבה תנוהל על ידי המתווך האמריקני, עמוס הוכשטיין, שאמור לקדם את העבודה שלה.
על פי הדיווח, ברי הדגיש בפני האמריקנים כי יש לעצור את ההפרות הישראלית של הסכם הפסקת האש. לדבריו, ועדת הפיקוח צריכה לשאת באחריות שלה ולמלא את תפקידה בבלימת ההפרות.
הגנרל ג'פרס הדגיש את אחריות הוועדה להבטיח את יישום ההסכם, ואת הצורך של כל הצדדים להיות מחויבים אליו. עם זאת, הוא סבר שיש סוגיות לוגיסטיות ומינהליות שמעכבות את היישום המעשי של כל סעיפי ההסכם. הוא הביע תקווה שהצדדים יוכלים להתגבר על כך בימים הקרובים.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו