מטוסי קרב של ארה"ב ובריטניה ביצעו היום (שלישי) גל תקיפות נגד אתרים צבאיים של החות'ים בבירת תימן צנעא. מקורות מסרו לערוץ הסעודי "אל-חדת'" כי בין המטרות: מטה משרד ההגנה של החות'ים, מחסן נשק ותחזוקה, וכן מפקדה של כוח שיריון.
מוקדם יותר הבוקר, החות'ים הודיעו על שיגור כטב"מים וטילי שיוט לעבר נושאת המטוסים האמריקנית הארי טרומן. לטענת המיליציה הפרו-איראנית, התקיפה נגד נושאת המטוסים האמריקנית השיגה את מטרתה ו"סיכלה תקיפה אווירית".
השיגור מתימן: חלקי מיירט נפלו בבית שמש | שימוש לפי סעיף 27א' לחוק זכויות יוצרים
בהמשך דווח על שש תקיפות בסך הכל בצנעא, שאחת מהן התמקדה במתחם הצבאי 22 במאי ברובע המהפכה בבירה.
חבר הלשכה המדינית של החות'ים, חאזם אל-אסד, אמר לערוץ הקטארי "אל-ערבי": "התגובה שלנו לתקיפה תהיה בשטח והמערכה מול ישראל וארה"ב פתוחה. ארה"ב ובריטניה מנסות בתקיפות האלה לעצור את התמיכה שלנו בעזה, אבל הן לא יצליחו. התקיפות פגעו באזורים כמעט ריקים שבהם אין לנו פעילות. אנחנו יכולים לגרום לנזק גדול לישראל אם התוקפנות נגד עזה תימשך".
גורם צבאי בקרב החות'ים בתימן אמר לערוץ "אל-מיאדין" כי על העולם לדעת שהם לא יפסיקו לתמוך בעזה. לדבריו חלה התקדמות לא רק בנשק אסטרטגי אלא גם בתחום המודיעין.
חבר הלשכה המדינית של החותים עלי אל-עמאד: "תימן טיהרה את המדינה מסוכני מודיעין מערבי וקבוצות טרור. לישראל יש יכולות טכניות משמעותיות ואנחנו עובדים על פיתוח היכולות שלנו ובניית מערך המודיעין. אנחנו מתייחסים ברצינות לאיומים הישראליים. החיסולים והתקיפות לא ירתיעו את תימן מהמשך תקיפת ישראל".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו