מקורות דיפלומטיים מסרו לעיתון הסעודי "א-שרק אל-אווסט" כי בירדן קיים חשש לאור קריסת משטר אסד בסוריה. לפי אותם גורמים, בירדן חוששים שהאפשרות של חזרת הכאוס לסוריה סבירה הרבה יותר מהצלחה של המורדים הסורים לבסס ביטחון ויציבות בכל השטחים שלהם, ולהקים מחדש מדינה מתפקדת ללא מאבק שלטוני.
המקורות מסרו כי באזור דרום סוריה, הסמוך לגבול הירדני, נוכחים פלגים חמושים שאין להם הסכמה עם מטה תחריר א-שאם - קואליציית המורדים המרכזית, שבראשה עומד אחמד א-שרע אל-ג'ולאני. לכן המקורות סבורים כי הסיכוי לכאוס ולעימות צבאי נוסף עדיין קיים, מה שאומר שירדן נערכת לכל התרחישים. אחד האיומים הוא שחמושים ינסו לחדור לירדן. דאגה אחרת נוגעת לאפשרות של גל פליטים חדש, שינוע לעבר הממלכה ההאשמית.
גורם יודע דבר ששוחח עם "א-שרק אל-אווסט" לא הכחיש שיש ערוצי תקשורת עם ההנהגה הסורית החדשה, שהקימה ממשלה זמנית. המקור אמר כי ערוצי התקשורת עסקו ב"כוונות הטובות" של אחמד א-שרע, אבל האמינות שלהן תיבחן בהמשך.
בתוך כך, נשיא מצרים עבד אל-פתאח א-סיסי התייחס להתפתחויות בסוריה. לדבריו, "הבעלים החדשים של המדינה הם אלה מקבלים כעת החלטות - שיהרסו או יבנו אותה". הוא ציין כי יש מגעים עם אנשיו של טראמפ ומצרים תמשיך לפעול ליצירת פתרונות לבעיות בעזה, בסודן ובסוריה. יצוין כי עלייה לשלטון של גורמים אסלאמיסטים בחסות טורקית בסוריה מעוררת דאגה במצרים, שמשטר הקצינים שלה דיכא ביד ברזל את תנועת האחים המוסלמים המקומית.
בינתיים, מלך ירדן עבדאללה נועד עם נשיא מצרים א-סיסי בקהיר. השניים פרסמו הצהרה משותפת שבה הדגישו את "הצורך להגביר את המאמצים הבינלאומיים להפסקה מיידית של המלחמה הישראלית בעזה". עבדאללה קרא למדינות ולארגוני סיוע "להגביר את המאמצים כדי לספק מענה לאסון ההומניטארי ברצועת עזה".
המלך הירדני גם הזהיר מפני "הסכנה של צעדים חד-צדדיים נגד פלשתינים בגדה ומהתקפות תדירות על המקומות הקדושים של המוסלמים והנוצרים בירושלים", כלשונו. לדבריו "יש להגביר את המאמץ ליצירת אופק מדיני שישיג שלום צודק וכולל וקבוע על בסיס פתרון שתי המדינות".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו