המורדים בפאתי חומס; חשש מפני חזרה מחודשת של דאע"ש

המורדים דוהרים אל עבר חומס, העיר השלישית בגודלה במדינה • המקומיים חוגגים: "אלף פעמים מזל טוב!" • צבא אסד ורוסיה מנסים לעכב את התקדמותם • במקביל, גם ארגון הטרור דאע"ש מדווח על התקדמות במחוז חומס • מנהיג ארגון תחריר א-שאם: "נפיל את אסד"

מתקפת המורדים בסוריה. צילום: AFP

מלחמת האזרחים בסוריה: ביממה האחרונה כטב"מים של המורדים תוקפים באזור דמשק. צבא אסד ורוסיה הפגיזו את גשר א-רסתן, שמחבר בין מחוזות חומס לחמה, במטרה לעכב את ההתקדמות של המורדים דרומה. לפי הדיווחים הגשר אכן קרס.

כלי תקשורת ערביים מדווחים שארגוני המורדים הסורים הגיעו לכפר תיר, שנמצא פחות מעשרה קילומטרים מהעיר חומס.

המורדים בפאתי חומס

מנהיג ארגון תחריר א-שאם, אבו מוחמד אל-ג'ולאני, אמר בראיון לרשת CNN כי המטרה של הארגונים היא בסופו של דבר להפיל את הרודן הסורי בשאר אסד.

תיעוד שמיוחס להפצצת הגשר א-רסתן המחבר בין מחוזות חמה וחומס

בעיר חמה תושבים חגגו את הכיבוש שלה בידי ארגוני המורדים. "אלף פעמים מזל טוב! אני מאוד מרוצה! אללה יגן עליכם, הוי ערבים. אללה יגן עליכם. הרבה זמן שאנחנו צריכים את הרגעים האלה", אמרה אחת התושבות לתקשורת המזוהה עם האופוזיציה הסורית.

תושבי חמה בסוריה מברכים את כניסתם של המורדים. "אללה יגן עליכם!", צילום: אי.אף.פי

במקביל להתקדמות של המורדים, ארגון הטרור דאעש טוען כי מחבליו השתלטו על אזורים בדרום-מזרח מחוז חומס. השליח המיוחד של האו"ם לסוריה הזהיר כי המצב הנוכחי עלול להוביל ל"חזרה מחודשת של דאעש" - כלומר להתחזקות של ארגון הטרור.

אמש (חמישי) דווח כי צבא סוריה הודה בכך שארגוני המורדים הצליחו לחדור אל העיר חמה במספר צירים למרות הרוגים בשורותיהם. על רקע זה, הודיע צבא אסד כי יחידותיו "ייפרסו מחדש" את הכוחות שלהם מחוץ לעיר חמה.

צה״ל תקף בסוריה צירי העברת אמצעי לחימה ותשתיות טרור // דובר צה"ל

במקביל, הלילה צה"ל תקף בסוריה צירי העברת אמצעי לחימה ותשתיות טרור שמוקמו בסמוך למעברי הגבול בין סוריה ללבנון. תקיפות זו מהווה חלק נוסף במאמץ של צה״ל לפגוע בהעברת אמצעי לחימה משטח סוריה לשטח לבנון.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר