העיתון הלבנוני "אל-אחבאר" דיווח הבוקר (חמישי) כי מצרים ממתינה לתשובה של ממשלת ישראל לגבי הצעה להסכם רגיעה זמני ברצועת עזה.
מקורות מסרו לעיתון המקורב לחיזבאללה, מצרים הזהירה במגעים עם בכירים ישראלים כי דחייה של ההצעה פירושה כניסה ל"מנהרה חשוכה ללא תקווה להציל את החטופים החיים". לפי הדיווח, גורמים מצריים הודיעו לעמיתיהם הישראלים כי ארגון הטרור חמאס הביע לכאורה גמישות בדיונים בקהיר עם ראש המודיעין המצרי על ההצעה.
לפי הדיווח הערבי, התגובה הישראלית אמורה להגיע עם המשלחת הביטחונית הישראלית שתבקר בקהיר, ככל הנראה בימים הקרובים. עם זאת צוין כי הביקור נדחה בגלל כמה סוגיות שנויות במחלוקת.
המקורות המצריים דיברו על אפשרות שישראל תחזיר את המספר הגדול ביותר של החטופים, בין היתר בתמורה להגדלת האפסקה שנכנסת לרצועת עזה. כמו כן דובר על כך שמצרים תהיה ערבה למחויבות של ארגוני הטרור בהסכם.
עוד דווח כי גורמים מקטאר, טורקיה וארה"ב קיימו דיונים לגבי בנקודות הקשורות לתהליך שחרור החטופים ולסדרי העדיפויות שלפיהם ייקבעו השמות של המשוחררים. לבסוף, גורמים מצריים סברו כי אפשר להתבסס על ההבטחות של ארה"ב שנמסרו מצד בכירים בממשל העתידי של הנשיא הנבחר דונלד טראמפ.
מקור המעורה בפרטים מסר לסוכנות הידיעות "רויטרס" כי וויטקוף, נפגש עם ראש הממשלה בנימין נתניהו וראש ממשלת קטאר מוחמד א-תאני, בניסיון לדחוף לעסקה להפסקת אש בעזה לפני השבעת טראמפ לנשיא. לפי המקור, קטאר חוזרת לתפקידה כמתווכת במשא ומתן לעסקה בין ישראל וחמאס, ומשלחת של ארגון הטרור צפויה לצאת לדוחא להמשך השיחות.
אתמול כלי תקשורת ערביים דיווחו השבוע על מספר פרטים מהטיוטה המתגבשת במצרים להצעה לעסקת חטופים. בין היתר, דווח כי גורמים אזוריים מנסים לשכפל את המודל הלבנוני לעזה. במילים אחרות, המטרה היא להציע הפסקת אש ממושכת של קרוב לחודשיים. עוד נטען כי ההצעה המתגבשת כוללת פריסה מחדש של כוחות צה"ל בתוך הרצועה, ולא נסיגה מיידית ומלאה ממנה.
חלק אחר נוגע לשליטה במעבר רפיח. גורמים מצריים מפעילים לחצים בימים האחרונים על חמאס ופת"ח כדי שאלה יגיעו להסכמות - הן על ועדה לניהול רצועת עזה, והן על ניהול מעבר רפיח. לפי המתווה המוצע, הרשות הפלשתינית תקבל את השליטה על המעבר בדרום רצועת עזה, וזה שיופעל מחדש אחרי חודשים ארוכים של השבתה.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו