המלחמה בלבנון: דיפלומטי מערבי בביירות מסר הבוקר (שני) לעיתון הסעודי "א-שרק אל-אווסט" כי "התנאים לא הבשילו כדי להגיע להפסקת אש, אלא אם כן היא תכלול הגדרה של הגבול בין לבנון לישראל, כדי לפנות חלק מהנקודות שהיא כובשת ושייכות לריבונות הלבנונית. זאת, בתמורה לפינוי מדרום לליטאני של כל הנשק הבלתי חוקי השייך לחיזבאללה, שכבר אין לו ברירה אלא לסגת אל מצפון לליטאני".
הדיפלומט בביירות הוסיף: "הקהילה הבינלאומית מתעקשת לספק ערבויות ליישום החלטה 1701. זה במסגרת האחריות של ממשלת לבנון, בתוארה כמקבלת ההחלטות הבלעדית בדרום". הוא העריך כי הקונצנזוס בין ראש ממשלת המעבר בלבנון נג'יב מיקאתי ליו"ר הפרלמנט נביה ברי והמנהיג הדרוזי ווליד ג'ונבלאט, לגבי הפרדת סוגיית לבנון מהמלחמה בעזה, היא דבר מבורך, ולכן נוצרת הזדמנות להאיץ את המאמצים להשבת השקט בדרום לבנון.
גם דיפלומט מערבי אחר בביירות אמר ל"א-שרק אל-אווסט" כי "התנאים לא מתאימים להפסקת אש. זה בעצם אומר שבחירת הנשיא יכולה לקבל עדיפות". אותו דיפלומט לא שלל שהפגישות של הוכשטיין עם מיקאתי יעסקו בבחירת הנשיא.
הדיפלומט הודה כי היישום השגוי של החלטה 1701 הוביל להפרות בגבול ישראל-לבנון ולמצב של "דו קיום בין הנשק הלגיטימי וחיזבאללה". לדבריו, דרך התמיכה בחמאס, חיזבאללה קיבל מונופול לגבי ההחלטה על מלחמה, תוך "פיתוי לבנון להרפתקה צבאית בלתי להתחשב בתוצאות".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו