בעולם הערבי הגיבו מאז אמש (שני) לנאומו של ראש הממשלה בנימין נתניהו, שהתמקד בצורך של ישראל לשמור על השליטה בציר פילדלפי.
במשרד החוץ המצרי הצהירו על דחייה מוחלטת של דברי נתניהו: "קהיר מטילה על ממשלת ישראל את האחריות להשלכות של הצהרות אלה, שמלבות את המתיחות האזורית ויובילו לעוד הסלמה באזור". עוד נמסר בהודעה כי "נתניהו מנסה לפגוע במוניטין של מצרים, וחוסם את מאמצי המתווכים להגיע להסכם הפסקת אש בעזה".
מנגד, בעמוד ה-X "מצרים בעברית", שמופעל על ידי פעילי אופוזיציה מצריים, נכתב: "אנחנו, בתור קבוצת המייסדים של 'מצרים בעברית', מסכימים עם כל מה שנאמר בנאומו של ראש הממשלה הישראלי בנימין נתניהו בעניין ציר פילדלפי. דבריו נכונים לגמרי ואין בהם הגזמה או הפחדה. האמונה העמוקה שלנו בשלום והחששות שלנו לעתיד האזור מחייבים את כולנו להצהיר זאת - במיוחד בשלב הקריטי הזה, אשר בו נחשפות בריתות חזקות בין כוחות הרשע, החורבן וההרס של המדינות".
אנחנו, בתור קבוצת המייסדים של מצרים בעברית, מסכימים עם כל מה שנאמר בנאומו של ראש הממשלה הישראלי בנימין נתניהו בעניין ציר פילדלפי. דבריו נכונים לגמרי ואין בהם הגזמה או הפחדה.
— מצרים בעברית🇪🇬🇮🇱 (@Egypt_in_Hebrew) September 3, 2024
האמונה העמוקה שלנו בשלום והחששות שלנו לעתיד האזור מחייבים את כולנו להצהיר זאת - במיוחד בשלב הקריטי הזה,… pic.twitter.com/zJLM5AIfwI
ברשתות החברתיות, רבים התייחסו דווקא למפה שהציג נתניהו במסיבת העיתונאים. מפה זו כללה את יהודה ושומרון, והקו הירוק לא הופיע בה, פרט לחלק הגבול עם רצועת עזה. לדברי יונס בחרי, פעיל רשת פלשתיני: "שנה מלחמה כוללת על רצועת עזה. שנה למבול אל-אקצא. למרות זאת, נתניהו לא היה יכול להגיד אפילו לדבר על המפה שהוא השתלט על עזה והיא מסופחת לישראל. באותו זמן - הגדה המערבית סופחה כולה בקלי קלות. עם קיום הרשות של הפת"ח ומחמוד עבאס".
ברשות הפלשתינית לא נותרו אדישים לכך ומשרד החוץ של רמאללה הצהיר כי המפה "חושפת את האג'נדות של הימין הקיצוני". בהודעה נכתב כי מדובר ב"ניסיון לשלול את הנוכחות הפלשתינית ואת הזכויות הלאומיות בדרך לגירוש משטחי המולדת. ראש הממשלה בנימין נתניהו ממשיך להשתמש במפה הכוללת את הגדה המערבית כחלק ממדינת הכיבוש בהכרה ברורה בפשע הקולוניאלי הגזעני הזה".
עוד טענו ברשות כי מדובר ב"זלזול בחוק הבינלאומי ובהחלטות הבינלאומיות וברצון לשלום תוך התנגדות בוטה למאמצים לעצור את המלחמה ולהחיות את תהליך השלום על בסיס פתרון שתי המדינות".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו