הפרלמנט האיראני אישר היום (רביעי) את 19 השרים בממשלתו של הנשיא מסעוד פזשכיאן, כך דווח בתקשורת הממלכתית. כדי לפייס את הצד השמרני מינה פזשכיאן, הנחשב לרפורמיסט, לשרים אישים מהמחנה הפוליטי היריב.
בממשלה חברה אישה אחת בלבד, לראשונה זהשבמ יותר מעשור, והיא השרה השנייה בלבד מאז המהפכה האיסלאמית ב-1979. פרזנה סאדק אמונתה לשרת התחבורה, והפכה לשרה השנייה בלבד בקבינט מאז הקמת הרפובליקה האסלאמית ב-1979.
הקבינט החדש כולל דמויות רפורמיסטיות כמו שר הבריאות מוחמדרזא זפרקנדי, שהבטיח את מקומו למרות שקיבל את מספר הקולות הנמוך ביותר מחברי הפרלמנט.
"הדרך לגאולתנו היא אחדות וסולידריות," אמר פזשקיאן ביום רביעי בנאומו ל-285 חברי הפרלמנט הנוכחים כדי להביע את אמונם בקבינט, שנידון מאז יום שבת.
מוחסן פקנג'אד אושר כשר הנפט. הוא אמר לפרלמנט כי יפעל באופן אקטיבי בנושא השדות המשותפים עם מדינות שכנות ויגביר את תפוקת הנפט ל-4 מיליון חביות ליום עד מרץ 2025.
שר החוץ הנכנס, עבאס עראקצ'י, שטען במהלך הדיונים בפרלמנט, כי הוא מחזיק באותה השקפת עולם שהחזיק בה בזמן שירותו במשמרות המהפכה. הוא הביע תמיכה בחוק פרלמנטרי משנת 2020 שהקשיח את העמדה הגרעינית של איראן.
בנאומו האחרון לפרלמנט ביום ראשון, עראקצ'י, שתמך בעבר בהסכם הגרעין, הדגיש כי טהרן תמשיך במדיניות של יחסי שכנות טובים ומשא ומתן להסרת הסנקציות.
"סין, רוסיה, אפריקה, אמריקה הלטינית ומזרח אסיה הן אזורי עדיפות במדיניות החוץ שלנו," אמר עראקצ'י והוסיף כי אירופה יכולה להפוך לעדיפות אם תשנה את "התנהגותה העוינת" וכי היחסים עם ארצות הברית יהיו מבוססים אך ורק על "ניהול קונפליקטים".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו