שלושה חיילי יוניפי"ל נפצעו היום (ראשון) באורח קל במהלך סיור בדרום לבנון, כאשר פיצוץ התרחש סמוך לרכבם המסומן בבירור בכפר יארין. הפיצוץ גרם לדאגה בקרב גורמים בינלאומיים ודובר יוניפי"ל, אנדריאה טננטי, מסר כי המצב מדאיג ומדגיש את החשיבות בהגנה על כוחות השלום באזור המתח.
הדובר הוסיף כי "אנו בודקים את נסיבות המקרה. אנו מזכירים לכל הצדדים והשחקנים בשטח את האחריות המוטלת עליהם להימנע מפגיעה בכוחות השלום ובאזרחים".
Earlier today, three peacekeepers on patrol were lightly injured when an explosion occurred near their clearly marked UN vehicle in the vicinity of Yarine, in south Lebanon All peacekeepers in the patrol returned safely to their base.
— UNIFIL (@UNIFIL_) August 18, 2024
ביוניפי"ל אומרים לרשת "אל-ערביה" כי הם "ינהלו חקירה לגבי הפגיעה במכונית של כוח הארגון בתקיפה ישראלית בלבנון. אנחנו שומרים על ערוצי תקשורת פתוחים עם לבנון וישראל".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו