איראן הודיעה היום (שני) לטייסים ולרשויות שדות התעופה להימנע מכניסה למרחב האווירי שלה בימים הקרובים, כך על פי דיווח בוול סטריט ג'ורנל. זאת, על רקע איומי המשטר בטהרן להגיב נגד ישראל לחיסולים בשבוע שעבר של בכירי חיזבאללה וחמאס.
מוקדם יותר כזכור פורסם כי מזכיר המדינה האמריקני אנתוני בלינקן אמר אתמול לשבעת שרי החוץ של ה-G7 שטהרן עלולה לתקוף את ישראל בתוך 24 עד 48 שעות. זאת, לפי שני דיפלומטים שתודרכו על השיחה.
גלנט לפורום המפקדים של חיל האוויר: ״אויבנו שוקלים היטב את צעדיהם בזכות היכולות שהפגנתם // תקשורת שר הביטחון
בוול סטריט ג'ורנל ציינו כי ההודעה של איראן לגבי המרחב האווירי שלה, משמשת בדרך כלל את רשויות התעופה לספק מידע חיוני בזמן אמת לטייסים שלא היה ידוע מראש.
ב-2020 איראן הפילה מטוס נוסעים אוקראיני, והרגה את כל 176 האנשים שהיו על סיפונו בשעות שלאחר חיסולו של מפקד משמרות המהפכה קאסם סולימאני.
בתוך כך, בגרדיאן הבריטי פורסם כי איראן צפויה לכנס ביום רביעי הקרוב פגישה של הארגון לשיתוף פעולה איסלאמי, על מנת לקבל תמיכה לפעולות נגד ישראל.
ייתכן שאיראן תחכה לתוצאות הפגישה ביום רביעי על מנת לנקום את חיסולו של מנהיג חמאס איסמעיל הנייה בטהרן.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו