למרות ההצהרות של ממשלת ישראל על כוונה לפעול נגדו, ערוץ "אל-מיאדין" המקורב לחיזבאללה ולציר הפרו-איראני שידר היום (ראשון) ללא הפרעה ממג'דל שמס.
צוות הערוץ הגיע כמו כלי תקשורת בינלאומיים אחרים ליישוב הדרוזי ותיאר את המקום בתור חלק מ"הגולן הסורי הכבוש". כתבת הערוץ דיווחה למשל על הגעתם של שרים ישראלים, ועל מניין הנרצחים בטבח, ודיווחה על "גירושו של השר סמוטריץ'".
"المشهد العام في #الجولان المحتل هو مشهد وطني رافض للاحتلال الإسرائيلي، ويشكك في اتهامات الاحتلال لـ #حزب_الله وتحميله المسؤولية عن الاعتداء في #مجدل_شمس"
تفاصيل أكثر مع مراسلة #الميادين من مجدل شمس هناء محاميد👇#فلسطين_المحتلة pic.twitter.com/GLhT2EKKaC
— قناة الميادين (@AlMayadeenNews) July 28, 2024
בנובמבר 2024 הוצאה תקנה של משרד התקשורת שאסרה על ערוץ אל-מיאדין לשדר בישראל. ואולם, היה מדובר בתקנה זמנית שתוקפה פג, כך שצוות הערוץ פעל היום לפי החוק. יותר מזה, האתר של אל-מיאדין כבר לא חסום לגולשים בישראל. לעומת זאת, האתר של אל-ג'זירה עדיין חסום.
שתי הרשתות, בכל מקרה, מדווחות כל העת ברשתות החברתיות, ולישראל אין יכולת לפיכך לחסום אותן.
גלנט במג'דל שמס: | אלעד מלכה
שר התקשורת שלמה קרעי הגיב: "הצבא מוזמן לקחת אותה ולזרוק אותה מעבר לגבול. לתת לכתבת חיזבאללה לשדר ממקום הטבח שחיזבאללה ביצע, זה מופרך בכל קנה מידה. גם לגבי אלמיאדין, כמו אלג'זירה, ביקשנו חוות דעת של גורמי הביטחון כדי לסגור אותם על פי החוק. אלג'זירה קיבלה עדיפות מטעמים מובנים ונסגרה. אלמיאדין עדיין בתהליך. לכשיתקבלו חוות הדעת ויתקבל האישור, נסגור מיידית".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו