דיווח בסוריה: יעד התקיפה של צה"ל - ארגון בנייה שפועל בשירות איראן

המרכז הסורי לזכויות אדם טען כי צה"ל הפציץ מבנה ששימש את קבוצת "ג'יהאד הבנייה" הקשור לחיזבאללה והמיליציות האיראניות • כלי תקשורת נוספים דיווחו על פגיעה סמוך לשדה התעופה של הבירה הסורית

תיעוד משיגור טיל נ"מ סורי בדמשק. צילום: רשת ספוטניק

פרטים חדשים על התקיפה בסוריה: ישראל תקפה אמש (רביעי) בדמשק מבנה, ששימש ארגון בשם "ג'יהאד הבנייה", הקשור לחיזבאללה ולמיליציות האיראניות, כך על פי דיווחים סוריים.

על פי הפרסומים, מדובר במרכז שירותים של הארגון המזוהה עם איראן, ובתקיפה נהרגו לפחות שלושה אנשים, ביניהם אישה מבוגרת. בזירת התקיפה באזור א-סיידה זיינב נגרם נזק גם לכלי רכב.

תיעוד התקיפה על ארגון "ג'יהאד הבנייה" בסוריה

המרכז הסורי לזכויות אדם, גוף אופוזיציוני למשטר אסד, דיווח על כמה אזרחים נוספים שנפצעו מרסיסים. לפי הדיווח, היו אלה רסיסים של טיל נ"מ, ששיגר צבא אסד במטרה ליירט את טילי חיל האוויר הישראלי.

בה בעת, ערוץ "אל-חדת'" הסעודי דיווח כי אחד מיעדי התקיפה נמצא באזור נמל התעופה דמשק, ממזרח לאזור א-סיידה זיינב בבירה הסורית.

צבא אסד הודיע כי בסביבות 23:40 אמש ישראל תקפה אווירית מכיוון רמת הגולן כמה נקודות בדרום סוריה. על פי ההודעה, מערכות ההגנה האווירית הופעלו נגד התקיפה ויירטו כמה טילים. עוד דווח ע"י צבא אסד כי נהרגו שני אנשים ונפצע חייל סורי. בה בעת, תחנת רדיו המקורבת למשטר אסד דיווחה על תקיפה בכפר חג'ירה ליד א-סיידה זיינב, שבעקבותיה התמוטטו שני מבנים.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר