כרוזים שצה"ל במרכז הרצועה, המזהירים את האוכלוסייה הפלשתינית לחזור לכיוון צפון הרצועה// מג'די פתחי/TPS

בקטאר מדווחים: יש הסכמה על קווים כלליים לעסקת חטופים, אך יש עדיין קשיים במשא ומתן

לפי מקור מצרי, ישראל מסרבת להשיב באופן נרחב להצעות המפורטות • בין היתר נטען כי קיים סירוב להרחבת הדיבור אודות פתרונות דיור זמניים ברצועה

העיתון הקטארי "אל־ערבי אל־ג'דיד" מדווח הבוקר (רביעי) כי יש הסכמה בעניין קווים כלליים לעסקת חטופים ומכאן האופטימיות שעליה דווח בקרב הצדדים. עם זאת, לפי מקור מצרי, ישראל מסרבת להשיב באופן נרחב להצעות המפורטות. בין היתר נטען כי הצד הישראלי מסרב להרחיב את הדיבור על פתרונות דיור זמניים שיסופקו על ידי טורקיה.

תושבי עזה נעים חזרה לכיוון צפון הרצועה, צילום: אי.אף.פי

עוד דווח כי אחת מנקודות המחלוקת נוגעת לחזרת העזתים לצפון הרצועה, וכי בצד הישראלי הביעו נכונות בפסגה בפריז לחזרה חלקית למספר אזורים. ואולם, לפי מקור מצרי, בדיונים בדוחא הצד הישראלי מסרב לאפשר חזרה מלאה של משפחות. כמו כן, הצד הישראלי מתעקש על חזרתם של נשים וילדים בלבד, ללא גברים שיכולים לפעול כמחבלים. מנגד, בחמאס מתעקשים על חזרה מלאה של המשפחות. 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו