דיווח: שני המכשולים שמקשים על ההצעה שגובשה בפריז לשחרור החטופים

על פי המקורות בארגון הטרור, הדרישות הן לאפשר חזרת עזתים לצפון עזה ללא הגבלה ונסיגה מלאה של כוחות צה"ל מלב הרצועה • כמו כן, המקורות הכחישו כי יש הסכם קרוב • בתוך כך, דווח כי בתמורה ל-40 חטופות וחטופים שישובו לישראל, ישוחררו 400 אסירים ביטחוניים פלשתינים ביחס של 1 ל-10

תיעוד: תקיפות צה"ל והשמדת מרחבי שיגור ברצועת עזה// דובר צה"ל

מקורות בחמאס מסרו הבוקר (רביעי) לעיתון הסעודי "א-שרק אל-אווסט" כי שני מכשולים מקשים על ההצעה שגובשה בפריז לעסקת חטופים שהועברה אליהם.

הריסות ברצועת עזה, צילום: אי.אף.פי

לפי המקורות, בארגון הטרור מתעקשים על חזרת עזתים לצפון הרצועה ללא הגבלה כלשהי, ועל נסיגה מלאה של כוחות צה"ל מלב הרצועה ומציר חזרת העזתים לצפון הרצועה.

על רקע זה, דווח כי טיוטת ההצעה לא מקובלת על חמאס והיא דורשת "תיקונים". כמו כן, המקורות הכחישו כי יש הסכם קרוב.

לפי העיתון הסעודי, חמאס קיבל טיוטת הצעה מהמתווכות שכוללת שחרור של 40 חטופים בתמורה ל-400 מחבלים, ביניהם אסירים "כבדים", והפסקת אש שתימשך 40 ימים.

בין היתר נמסר כי לפי ההצעה, חזרת העזתים לצפון הרצועה תהיה הדרגתית ונתונה להגבלות ולבדיקות במחסומים.

חזרה הדרגתית לרצועה

בה בעת, בעיתון הלבנוני "אל-אחבאר" פרסמו הבוקר את נוסח המתווה שהוצע. בין היתר נכתב כי החזרה לצפון רצועת עזה תהיה הדרגתית וכי צה''ל ייסוג ממרכזי אוכלוסיה באופן שמוסכם על הצדדים.

כוחות צה"ל ברצועת עזה, צילום: דובר צה"ל

בעניין שחרור המחבלים, נכתב כי "עם סיום השלב הראשון יש לשחרר את כל החטופות, הילדים החטופים, חטופים בני 50 ומעלה והחטופים החולים. בתמורה לאותם 40 חטופות וחטופים, ישוחררו 400 אסירים ביטחוניים פלשתינים, ביחס של 1 ל-10".

עקבות הרס ברחוב סלאח א-דין, מתחנת משטרת זייתון ועד מסגד חליל אל-רחמן, בשכונת זייתון, צילום: רשתות ערביות

בעיתון הלבנוני פירטו כי בתמורה לשבע חטופות שהיו אמורות להשתחרר בשלב הראשון ישוחררו 21 מחבלים, כמו במתווה הקודם (1:3). בתמורה לחמש חיילות חטופות ישוחררו 90 מחבלים, ביניהם 15 מחבלים "כבדים". על כל אחד מ-15 החטופים המבוגרים ישוחררו 6 מחבלים, כלומר 90 בסה"כ. בתמורה ל-13 חטופים חולים ופצועים ישוחררו 156 מחבלים. נוסף על כך, הוסכם לשחרר מחדש 47 מאסירי עסקת שליט שנעצרו מחדש. בסך הכל, לפי "אל-אחבאר", ישראל תשחרר 404 מחבלים.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר